ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στη φάκα του ΣΔΟΕ τεχνική εταιρεία για εικονικά εκατ. ευρώ

θεσσαλονίκη-στη-φάκα-του-σδοε-τεχνική-409294

Μεγάλη φορολογική απάτη, δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, εντόπισε συνεργείο του ΣΔΟΕ σε γνωστή τεχνική εταιρεία της Θεσσαλονίκης.

H εταιρεία πιάστηκε στην τσιμπίδα των ελεγκτικών μηχανισμών για έκδοση και λήψη εικονικών τιμολογίων, περίπου 600 που εξέδωσε προς πελάτες της και 200 που έλαβε από προμηθευτές της.

Η εμπλεκόμενη κατασκευαστική εταιρεία, μέχρι να σκάσει η φούσκα της τοπικής κτηματαγοράς, είχε αναπτύξει αξιοσημείωτη τεχνική δραστηριότητα, αναλαμβάνοντας πολλά και σημαντικά δημόσια και ιδιωτικά έργα. Ωστόσο, όταν η ύφεση άρχισε να βαθαίνει, κατέφυγε στην αθέμιτη -πλην συνηθισμένη επί πολλά χρόνια- πρακτική της έκδοσης εικονικών τιμολογίων, προκειμένου να αποκομίζει οικονομικό όφελος μέσω της αύξησης των εξόδων που εμφάνιζε.

Το ζήτημα δεν εξαντλείται βέβαια στην τεχνική εταιρεία, αλλά επεκτείνεται και στις πολλές επιχειρήσεις που συναλλάχθηκαν μαζί της παρανόμως. Τα στελέχη του ΣΔΟΕ είναι αποφασισμένα να ξετυλίξουν τον μίτο των παρανομιών, που, λόγω του εύρους τους, δείχνουν να λαμβάνουν διαστάσεις κυκλώματος, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταλογιστούν τα ιδιαιτέρως τσουχτερά πρόστιμα.

Άλλωστε, η εν λόγω περίπτωση είναι μία από τις πολλές που έχουν εντοπιστεί από τα λαγωνικά του ΣΔΟΕ στην αγορά της πόλης μας. Όπως έχουμε αποκαλύψει με προηγούμενα δημοσιεύματά μας, σε καραμπινάτες περιπτώσεις εικονικών τιμολογίων ενέχονται και ιστορικά ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία της πόλης, τα οποία χρησιμοποιούσαν το γνωστό πια κόλπο των εικονικών χορηγιών και διαφημιστικών καταχωρήσεων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου