ΕΛΛΑΔΑ

Παράταση ενός χρόνου για την απόσυρση ΙΧ και φορτηγών

παράταση-ενός-χρόνου-για-την-απόσυρση-409548

Παράταση για ένα ακόμη χρόνο λαμβάνει το μέτρο της

απόσυρσης οχημάτων με σημαντικές ωστόσο διαφοροποιήσεις σε σχέση με εκείνη που είχαμε κατά τη διάρκεια του 2011 ενώ παράλληλα δεν θα κινδυνεύουν πλέον οι 50.000 ιδιοκτήτες παλαιών ΙΧ που τα απέσυραν να μείνουν με το Πιστοποιητικό Καταστροφής στο… χέρι.

Ειδικότερα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της “Η” η απόσυρση των οχημάτων για το 2012 θα αφορά την απόκτηση κάποιου καινούριου ή εισαγόμενου μεταχειρισμένου ΙΧ που θα πληρεί τις προδιαγραφές ρύπων Euro5 ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο να “επιδοτηθούν” και τα εγχώρια μεταχειρισμένα με δώρο τα Τέλη Κυκλοφορίας καθώς έχουν καταβληθεί οι Φόροι.

Επιπλέον στην απόσυρση του 2012 για πρώτη φορά εξετάζεται η προσθήκη και των βαρέων φορτηγών τα οποία ούτως η άλλως από την 1η Μαϊου θα απαγορεύεται να κυκλοφορήσουν στο νέο Πράσινο Δακτύλιο και επιπροσθέτως διαθέτουμε τον γηραιότερο στόλο φορτηγών σε όλη την ΕΕ.

Η νέα απόσυρση αναμένεται να περάσει είτε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είτε με τροπολογία που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή. To μέτρο πάντως αναμένεται να ισχύσει από τις 2 Ιανουαρίου του 2012 όποτε και θα μπορούν να δέχονται και πάλι αυτοκίνητα για απόσυρση τα κέντρα ανακύκλωσης της ΕΔΟΕ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου