ΕΛΛΑΔΑ

Κανένα φως για τη Χαλυβουργία

κανένα-φως-για-τη-χαλυβουργία-409656

Σε αδιέξοδο οδηγήθηκε η τριμερής συνάντηση στο Υπουργείο Απασχόλησης μεταξύ της διοίκησης της Χαλυβουργίας Ελλάδος και των εργαζομένων, παρουσία του υφυπουργού κ. Ι. Κουτσούκου. Η επαναπρόσληψη και των 50 απολυμένων που ζητεί το σωματείο δεν έγινε δεκτή από την εργοδοσία που δέχτηκε να επαναπροσλάβει 15 από τους 50.

Το σωματείο πρότεινε οι εργαζόμενοι να δουλέψουν χωρίς αμοιβή 10 ημέρες τον Ιανουάριο και 10 ημέρες το Φεβρουάριο -όταν λήγει το τετράμηνο της πεντάωρης εργασίας- και να επαναπροσληφθούν οι 50 απολυμένοι συνάδελφοί τους. Η διοίκηση με τη σειρά της πρότεινε να δουλέψουν συνολικά 20 ημέρες χωρίς απολαβές τον Ιανουάριο και τις 2 εργάσιμες ημέρες που θα «περισσέψουν» από το μήνα να τις λάβουν ως κανονική άδεια. Το Φεβρουάριο να πληρωθούν κανονικά με οκτάωρο χωρίς όμως να δουλεύουν αφού το συγκεκριμένο μήνα δεν υπάρχουν παραγγελίες. Η διοίκηση γνωστοποίησε ότι αν επέλθει συμφωνία θα επαναπροσλάβει 15 από τους 50 απολυμένους.

Το σωματείο δεν δέχτηκε και οι δύο πλευρές αποχώρησαν χωρίς μέχρι σήμερα να έχει οριστεί νέα συνάντηση, η οποία όμως φαίνεται ότι δεν θα αργήσει. Το κλίμα, σύμφωνα με πληροφορίες ήταν τεταμένο παρά τις πιέσεις της πολιτικής ηγεσίας να βρουν τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα μια κοινή συνισταμένη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου