ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο Πάπιστας

ελεύθερος-χωρίς-περιοριστικούς-όρου-410875

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε, μετά την απολογία του στην εφέτη ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, ο επιχειρηματίας Αθανάσιος Πάπιστας.

Είναι ο 32ος κατηγορούμενος στην υπόθεση των «ιερών ανταλλαγών» της Μονής Βατοπεδίου με το ελληνικό Δημόσιο. Η κατηγορία εις βάρος του είναι σε βαθμό κακουργήματος για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και αφορά στην αγορά από τη Μονή Βατοπεδίου 64 οικοπέδων που προέρχονταν απ’ τις επίμαχες ανταλλαγές με το Δημόσιο. Η αγορά έγινε από την εταιρεία «ΑΝΘΕΜΙΑΣ» του κ. Πάπιστα μέσω των κυπριακών εταιρειών «MANDEUS» και «RASADEL».

Ο επιχειρηματίας Αθ. Πάπιστας ρωτήθηκε, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, για τον ρόλο που διαδραμάτισε στην υπόθεση ο διαχειριστής των δύο κυπριακών εταιρειών Άθως Κυρανίδης, με βάση τα στοιχεία που έφτασαν στις ανακριτικές αρχές μετά το αίτημα δικαστικής συνδρομής στην Κύπρο. Ο κ. Πάπιστας, αναφερόμενος στη συμμετοχή των εν λόγω εταιρειών, είπε πως όλες οι κινήσεις του είχαν καθαρά επιχειρηματικό χαρακτήρα, ενώ αρνήθηκε ότι γνώριζε πως τα κεφάλαιά τους σχετίζονταν με τη Μονή Βατοπεδίου.

Παράλληλα, όπως υποστήριξε ο επιχειρηματίας, ο ίδιος ο Αθ. Κυρανίδης επέμενε, τόσο στις εξεταστικές επιτροπές της Βουλής όσο και στις συνεντεύξεις του, ότι οι συγκεκριμένες εταιρείες είναι αποκλειστικά δικές του και μόνο μετά τα στοιχεία από τη δικαστική συνδρομή παραδέχθηκε ότι τα κεφάλαια που διαχειρίζονταν ήταν της Μονής Βατοπεδίου. Προσκόμισε μάλιστα όλα τα οικονομικά στοιχεία για τις συναλλαγές με τις εταιρείες «RASADEL» και «MANDEUS» και τις πληρωμές που έγιναν με τα χρήματα αυτά, υποστηρίζοντας ότι αυτές αφορούσαν αποκλειστικά και μόνο σε επενδυτικές εργασίες και όχι σε πράξεις για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου