ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Η 38χρονη είχε επισκεφθεί το δημαρχείο –Σε εξετάσεις το δημοτικό συμβούλιο

θεσσαλονίκη-η-38χρονη-είχε-επισκεφθεί-τ-185037

To δημαρχείο Θεσσαλονίκης είχε επισκεφθεί τη Δευτέρα η 38χρονη, μητέρα ενός παιδιού, που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό. Η γυναίκα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ σε θάλαμο αρνητικής πίεσης και είναι καλά στην υγεία της. Είναι επιχειρηματίας, που δραστηριοποιείται στο χώρο της μόδας, ενώ ήταν και υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Θεσσαλονίκης στις εκλογές του Μαΐου με την παράταξη του Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Η γυναίκα πέρασε από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Για το λόγο αυτό, ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας δεν συμμετέχει στην έκτακτη σύσκεψη που βρίσκεται σε εξέλιξη στο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Όλοι όσοι ήταν στη συνεδρίαση της Δευτέρας θα υποβληθούν σε εξετάσεις. Γίνεται ιχνηλάτηση γενικότερα των επαφών της και οι κοντινές επαφές θα τεθούν οικειοθελώς σε απομόνωση και θα επιτηρείται η υγεία τους.

Η γυναίκα μετέβη στη Βόρεια Ιταλία και συγκεκριμένα στο Μιλάνο για επαγγελματικούς λόγους και επέστρεψε στο αεροδρόμιο Μακεδονία στις 20:00 το βράδυ της Κυριακής. Η γυναίκα την Τρίτη ανέβασε πυρετό, είχε ήπια συμπτώματα και πήγε στο νοσοκομείο για να εξεταστεί προληπτικά όπου διαγνώστηκε με τον COVID19.

«Ψυχραιμία να έχουμε». Με αυτή τη φράση ανακοίνωσε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID19 ο υπεύθυνος ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Σημειώνεται ότι για το θέμα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας πραγματοποίησε σύσκεψη στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τη συμμετοχή των τοπικών φορέων.

Πηγή: skai.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου