Κατάσταση εμφυλίου στο πολιτικό σκηνικό

Τελευταία ενημέρωση: 2011-12-18, 15:42:40
Κατάσταση εμφυλίου στο πολιτικό σκηνικό

Στην κινούμενη άμμο της έλλειψης ομοιογένειας και στοίχισης στον κοινό στόχο, περπατά η μεταβατική κυβέρνηση. Η κατάσταση εμφυλίου που επικρατεί, οδηγεί τον πρωθυπουργό στην ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών ακόμα για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, με τον Γ. Καρατζαφέρη να προτείνει δημοσίως ολιγομελές σχήμα, με πιθανούς αντιπροέδρους τους αρχηγούς των κομμάτων που την στηρίζουν.

Την ίδια ώρα, δημοσκοπήσεις στον κυριακάτικο Τύπο παρουσιάζουν σε ιστορικό χαμηλό τον δικομματισμό και προσδιορίζουν κυβερνήσεις συνεργασίας για την επόμενη ημέρα. Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ δείχνει και νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στο Έθνος της Κυριακής από τη Marc.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 20,7%, το ΠΑΣΟΚ 13%, το ΚΚΕ 8,7%, ο ΛΑΟΣ 7,2%, η Δημοκρατική Αριστερά 6,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6,1%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,2%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,6% και το Πανελλήνιο Άρμα 2,3%. Σε ερώτηση για το πότε πρέπει να γίνουν εκλογές, το 40,3% απαντά στο τέλος της τετραετίας (2013), το 37,9% δηλώνει Φεβρουάριο ή Μάρτιο και το 17,1% μέσα στο 2012.  

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
1
=