ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός για τον κοροναϊό: Σύσκεψη στο Μαξίμου – Αναστολή μαθητικών εκδρομών στην Ιταλία

συναγερμός-για-τον-κοροναϊό-σύσκεψη-σ-188848

Με τα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας σε επαγρύπνηση, η κυβέρνηση αποφάσισε σε πρώτη φάση να “θωρακιστεί” μέσω της ενημέρωσης ο πληθυσμός της χώρας μας, προκειμένου να είναι ενημερωμένος για τις εξελίξεις που αφορούν τον κοροναϊό, ο οποίος “χτύπησε την πόρτα” της γειτονικής Ιταλίας, η οποία μετρά τουλάχιστον 150 κρούσματα και τρεις νεκρούς.

Σήμερα στις 9:30 είναι προγραμματισμένη έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τον κοροναϊό υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Θα συμμετέχουν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης, ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Τι αποφασίστηκε στην έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για τον κοροναϊό

Στην έκτακτη ευρεία σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Υγείας για το ζήτημα του κοροναϊού, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην Ιταλία, όπου ήδη τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, αποφασίστηκε να μην ληφθούν επιπλέον μέτρα, αλλά να δοθεί όλο το βάρος στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του πληθυσμού της χώρας μας, καθώς και στην υψηλή ετοιμότητα των υγειονομικών αρχών.

Οι επιστήμονες είπαν ότι δεν τίθεται θέμα καραντίνας ή επιδημιολογικής επιτήρησης για τους μαθητές που βρίσκονται ήδη στην Ιταλία, καθώς δεν έχουν επισκεφτεί πληγείσες περιοχές.

Το υπουργείο Υγείας αποφάσισε να μην προχωρήσει προς το παρόν σε επιπλέον μέτρα, όπως η θερμομέτρηση, για τους ταξιδιώτες που έρχονται στη χώρα μας από την Ιταλία.

Επίσης, κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκεται τη Δευτέρα και την Τρίτη σε Πάτρα και Ηγουμενίτσα και θα ενημερώνει τα πληρώματα σε επιβατηγά και εμπορικά πλοία για τα μέτρα προφύλαξης. Το κλιμάκιο θα εφιστά επίσης την προσοχή σε επιβάτες και πληρώματα, ώστε να εντοπίσει εάν κάποιος έχει επισκεφτεί πρόσφατα, πριν από την καραντίνα, της πληγείσες από τον ιό περιοχές της Ιταλίας.

Συναγερμός για τον κοροναϊό: Σύσκεψη στο Μαξίμου - Αναστολή μαθητικών εκδρομών στην Ιταλία

Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για τις εκδρομές

Αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές που προγραμματίζονται προς την Ιταλία, μέχρι νεωτέρας, κατόπιν εντολής της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

“Μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού σε περιοχές της γειτονικής χώρας και τη σχετική εισήγηση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, δρούμε προληπτικά, προστατεύουμε τους μαθητές, τους φοιτητές, τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτικούς μας από τη μεταδοτική νόσο. Προτεραιότητα έχει πάντα η προστασία των πολιτών και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας της χώρας. Θα ακολουθήσουν σχετικές εγκύκλιοι για όλες τις δομές εκπαίδευσης”, επισημαίνει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Τι θα γίνει με τους Έλληνες μαθητές στην Ιταλία

Έλληνες μαθητές δέκα σχολείων βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην Ιταλία σε εκπαιδευτικές εκδρομές, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μαθητές δύο σχολείων βρίσκονται στο Μιλάνο, ενώ μαθητές 8 σχολείων βρίσκονται στην κεντρική και νότια Ιταλία. Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί οδηγία προς τα σχολεία και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς εάν πρόκειται να επιστρέψουν εκτάκτως στην Ελλάδα ή να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα των επισκέψεων.

Σημειώνεται ότι πλέον κανένα ελληνικό σχολείο δεν θα επισκεφθεί τη γειτονική χώρα, καθώς το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε εγκύκλιο σύμφωνα με την οποία αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές που προγραμματίζονταν και προγραμματίζονται προς την Ιταλία, μέχρι νεωτέρας, κατόπιν εντολής της Υπουργού Νίκης Κεραμέως.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου