ΕΛΛΑΔΑ

Μία μέρα αποβολή για τον Αχίλλειο που μούντζωσε τους επισήμους

μία-μέρα-αποβολή-για-τον-αχίλλειο-που-μ-411443
Με μία ημέρα αποβολή τιμωρήθηκε ο νεαρός μαθητής, που στην παρέλαση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου είχε μουντζώσει τους επισήμους.
Ο 16χρονος Αχίλλειος Μιχαλές, μέλος πολύτεκνης οικογένειας είχε γίνει το πρώτο θέμα συζήτησης την περίοδο μετά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, αλλά και των επεισοδίων που έγιναν σε πολλές πόλεις της Ελλάδος.
Στο Facebook, ξέσπασε «πόλεμος» συζήτησης, όπου άλλοι τον έκαναν ήρωα για την πράξη του, και άλλοι δεν ενέκριναν μία τέτοια συμπεριφορά.
Σύμφωνα με τα όσο δημοσιεύει το evolos.gr, τελικά, οι καθηγητές – μέλη του συλλόγου διδασκόντων στο 3ο – νυχτερινό – ΕΠΑΛ Λάρισας συνεδρίασαν χθες, και αποφάσισαν την επιβολή ποινής μίας ημέρας αποβολής για τον μαθητή.
Όπως αποκαλύπτει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερίας», στη χθεσινή συνεδρίαση του συλλόγου μετείχε και εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ η οποία εξαρχής – όπως και μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης- είχε προσπαθήσει να δικαιολογήσει την ενέργεια του μαθητή, παιδί πολύτεκνης οικογένειας που εργάζεται παράλληλα ως οικοδόμος, τόσο για να ενισχύσει οικονομικά την οικογένειά του, όσο και για να καταφέρει να ολοκληρώσει τη βασική του – τουλάχιστον – εκπαίδευση.
Αξίζει πάντως να επισημανθεί ότι η απόφαση του συλλόγου διδασκόντων προσπαθεί εύλογα να κρατήσει ίσες αποστάσεις, τόσο από αυτούς που στηρίζουν τον μαθητή, όσο και από εκείνους που θεωρούν οτι ήταν μια ενέργεια που οι κανονισμοί λειτουργίας μιας σχολικής μονάδας την τιμωρούν.
Είναι χαρακτηριστικό πως ο σύλλογος διδασκόντων μπορούσε να επιβάλλει μέχρι και πενθήμερη αποβολή στον μαθητή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου