ΕΛΛΑΔΑ

Ώρες αγωνίας για 13χρονη που τραυματίσθηκε σοβαρά σε σχολική εκδρομή

ώρες-αγωνίας-για-13χρονη-που-τραυματίσθ-190203

Με σοβαρή κάκωση νωτιαίου μυελού διακομίστηκε στη νευροχειρουργική του νοσοκομείου Καβάλας η 13χρονη μαθήτρια από την Ορεστιάδα, που τραυματίστηκε βαριά το πρωί της Πέμπτης (20-02-2020) στη διάρκεια σχολικής εκδρομής.

Ο καθιερωμένος μηνιαίος περίπατος του 1ου Γυμνασίου της Ορεστιάδας, μόνο γέλια και χαρά δεν είχε. Το 13χρονο κορίτσι σύμφωνα με πληροφορίες έπεσε στο έδαφος από κούνια στη μία εκ των δύο παιδικών χαρών που βρίσκονται στο Άλσος Αδριανουπόλεως στην Ορεστιάδα. Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, το κορίτσι καθώς έκανε κούνια έπεσε την ώρα που φίλοι της, την έσπρωχναν με δύναμη ώστε να πάει ψηλότερα. Μάλιστα η πτώση έγινε με το πρόσωπο.

Άμεσα κλήθηκε το ΕΚΑΒ, όπου παρέλαβε το παιδί και το μετέφερε στο νοσοκομείο του Διδυμοτείχου. Οι ακτινοδιαγνωστικές εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε, επιβεβαίωσαν τη σοβαρότητα του τραυματισμού και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Η μαθήτρια από το μεσημέρι της Πέμπτης τελικά βρίσκεται στο νοσοκομείο Καβάλας, καθώς η ομάδα των νευροχειρουργών του εν λόγω νοσηλευτικού ιδρύματος θα αντιμετωπίσει το περιστατικό.

Το νοσοκομείο Καβάλας, κάνει λόγο για ένα ιδιαίτερα δυσάρεστο περιστατικό, με τους ειδικούς νευρολόγους να αναφέρονται σε μετατόπιση σπονδυλικής στήλης.

Πηγή: evrospress.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου