Σύνταξη και δώρο σε συνταξιούχους του ΙΚΑ

Τελευταία ενημέρωση: 2011-12-17, 03:45:09
Σύνταξη και δώρο σε συνταξιούχους του ΙΚΑ

Την Παρασκευή καταβλήθηκε στους συνταξιούχους του ΙΚΑ η σύνταξη Ιανουαρίου μαζί με το δώρο Χριστουγέννων, ενώ οι συντάξεις των άλλων Ταμείων θα καταβληθούν στην ημερομηνία που προβλέπεται από τον κανονισμό τους.

Την ερχόμενη Τετάρτη ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει το δώρο των Χριστουγέννων στους επιδοτούμενους ανέργους, ενώ θα προπληρωθούν και τα επιδόματα ανεργίας μέχρι την 1/1/2012.

Μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου θα πρέπει να καταβληθεί το επίδομα Χριστουγέννων στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Ο Ειδικός Γραμματέας του Σ.ΕΠ.Ε. κ. Χάλαρης Μιχάλης, όπως αναφέρεται και στην υπ’ αριθμ. πρωτ. οικ. 2266/17.12.2010 εγκύκλιό του, η οποία είναι σε ισχύ, καλεί τους Επιθεωρητές Εργασίας, σε περίπτωση μη καταβολής του επιδόματος εορτών, μέσα στην τασσόμενη εκ του νόμου προθεσμία, να επεμβαίνουν άμεσα για την άσκηση της διαδικασίας του αυτοφώρου και την επιβολή των σχετικών κυρώσεων.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το Δώρο Χριστουγέννων είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και η καθυστέρηση καταβολής του επισύρει τις προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις.

Την ίδια ώρα, σε δανεισμό, με σκοπό την ταμειακή διευκόλυνσή τους ενόψει της καταβολής συντάξεων και δώρων Δεκεμβρίου 2011, προχωρούν οι Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, όπως αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργου Κουτρουμάνη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Όπως ειδικότερα αναφέρεται, το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα προχωρήσει σε έντοκο δανεισμό από το ΕΤΕΑΜ, ύψους 130 εκατ. ευρώ, και από τον Τομέα Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ (ΤΑΠ-ΔΕΗ) του Φορέα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ύψους 75 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργού, και ο ΟΑΕΕ θα προχωρήσει σε έντοκο δανεισμό από τον Τομέα Επικουρικής Ασφάλισης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων του Φορέα ΟΑΕΕ, ύψους 150 εκατ. ευρώ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης στην ερώτησή του επικαλούνταν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το ΙΚΑ και ΟΑΕΕ για να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες τους για συντάξεις και δώρα το Δεκέμβριο, πρόκειται να προβούν σε δανεισμό μεγάλων ποσών και ζητούσε από τον υπουργό Εργασίας να ενημερώσει αν θα υπάρξει περαιτέρω μείωση των συντάξεων και συρρίκνωση ασφαλιστικών δικαιωμάτων εντός του 2012.

Στο έγγραφο του υπουργού Εργασίας που φέρει ημερομηνία την 12η Δεκεμβρίου αναφέρεται ότι «η κυβέρνηση δεν προτίθεται να προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση των συντάξεων και συρρίκνωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων εντός του 2012».  

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
3
=