Ελέγχεται το «πόθεν έσχες» των εφοριακών

Τελευταία ενημέρωση: 2011-12-17, 03:22:32
Ελέγχεται το «πόθεν έσχες» των εφοριακών

Εντολή να γίνει έλεγχος στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» όλων των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών (εργαζόμενοι στο ΣΔΟΕ, εφορίες, ελεγκτικά κέντρα, τελωνεία κ.λπ.) έδωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου -όπως είπε- να διαφυλαχθεί το κύρος του προσωπικού και των στελεχών του υπουργείου που προΐσταται.

Επίσης, δόθηκε εντολή στον επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Θεοχ. Θεοχάρη να εντάξει στο επιχειρησιακό σχέδιο άμεσων δράσεων της ΓΓΠΣ τις προτάσεις των εργαζομένων του Κέντρου Πληροφορικής του υπουργείου Οικονομικών για ελέγχους και διασταυρώσεις.

Ο κ. Βενιζέλος προχώρησε στις παραπάνω αποφάσεις μετά τη συνάντηση που είχε στο γραφείο του με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εφοριακών Χ. Νικολακόπουλο και τον Πρόεδρο των εργαζομένων του Κέντρου Πληροφορικής του Υπουργείου Οικονομικών (ΚΕΠΥΟ) Ν. Ρουμελιώτη, οι οποίοι είχαν ισχυριστεί ο μεν πρώτος, ότι οι εφοριακοί δέχονται διαχρονικά παρεμβάσεις από την πολιτική ηγεσία κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, ο δε δεύτερος ότι δεν υπάρχει ουσιαστική πολιτική βούληση για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Κατόπιν αυτού, ο κ. Βενιζέλος σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών «ζήτησε να του παρουσιαστούν συγκεκριμένα στοιχεία ενώ, προκειμένου να διαφυλαχθεί το κύρος του προσωπικού και των στελεχών των Υπουργείου Οικονομικών και να μη γενικεύονται κατηγορίες, αλλά και να εντοπιστούν τυχόν παραβατικές συμπεριφορές, έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να γίνει φορολογικός επανέλεγχος, καθώς και έλεγχος των δηλώσεων «πόθεν έσχες» όλου του προσωπικού που υπηρετεί στο Υπουργείο Οικονομικών».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι «επειδή ο Πρόεδρος των Εργαζομένων του ΚΕΠΥΟ προέβαλε τηλεοπτικά τον ισχυρισμό ότι εάν δοθεί σχετική εντολή της πολιτικής ηγεσίας, μπορεί –μέσω των συστημάτων της ΓΓΠΣ- να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα σε ό,τι αφορά την πάταξη της φοροδιαφυγής, ο κ. Βενιζέλος έδωσε προς τον Γ. Γραμματέα της Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων κ. Χάρη Θεοχάρη, την εντολή να εντάξει στο επιχειρησιακό σχέδιο άμεσων δράσεων της ΓΓΠΣ τις προτάσεις των εργαζομένων του ΚΕΠΥΟ για ελέγχους και διασταυρώσεις».

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
2
=