Στο Ευρωδικαστήριο όσοι δεν τηρούν τους δημοσιονομικούς όρους

Τελευταία ενημέρωση: 2011-12-17, 01:26:38
Στο Ευρωδικαστήριο όσοι δεν τηρούν τους δημοσιονομικούς όρους

Πρόβλεψη για παραπομπή κρατών που ξεπερνούν τα όρια του Δημοσιονομικού Συμφώνου στο Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων περιέχεται στο προσχέδιο του συμφώνου, το οποίο βρίσκεται στη φάση κατάρτισης.

Η δημιουργία του Δημοσιονομικού Συμφώνου αποφασίστηκε στην πρόσφατη Σύνοδο και ήδη έχει ξεκινήσει η διαμόρφωση των νομικών διατάξεών του.

Το Reuters, επικαλούμενο γνώση του προσχεδίου, αναφέρει πως, μεταξύ άλλων, το κείμενο προβλέπει πως το Σύμφωνο θα τεθεί σε ισχύ αφού εγκριθεί από τα κοινοβούλια εννέα χωρών, αλλά θα εφαρμόζεται για κάθε χώρα ξεχωριστά μόνο αφού το εκάστοτε κράτος το έχει κυρώσει.

Παράλληλα, για την εφαρμογή σημαντικών οικονομικών μεταρρυθμίσεων θα απαιτείται η συνεργασία και των 27 χωρών της ευρωζώνης, ενώ προβλέπει και οι διεξαγωγή συνόδων κορυφής της ευρωζώνης δύο φορές τον χρόνο τουλάχιστον.

Η πρόβλεψη δικαστικής παραπομπής για τους παραβάτες θεωρείται από τις πιο δύσκολες στην κατάρτιση του κειμένου: Η πιο ουσιαστική ανησυχία είναι, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, να βρεθεί τρόπος ώστε η Κομισιόν να έχει το δικαίωμα να εμπλέκει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σε νομική διαδικασία ενάντια στα κράτη μέλη που δεν σέβονται τα δημοσιονομικά κριτήρια.

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
5
=