ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση στη δίκη των ΟΥΚάδων

ένταση-στη-δίκη-των-ουκάδων-411672

Τριανταεννέα άνδρες, μέλη των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος κάθισαν στο εδώλιο του Ναυτοδικείου στον Πειραιά, καθώς κατηγορούνται για τα ρατσιστικά συνθήματα στην παρέλαση της 25ης Μάρτη του 2010 στην Αθήνα.

Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Ναυτοδικείο μέλη της Χρυσής Αυγής και άλλων εθνικιστικών οργανώσεων.

Τα μέλη εκδήλωσαν με αυτόν τον τρόπο τη συμπαράστασή τους στους κατηγορούμενους, αλλά και με συνθήματα.

Πάντως, όπως γίνεται γνωστό, δεν έλειψαν και οι προκλήσεις εναντίον μεταναστών, οι οποίοι τυχαίνει να περάσουν από το συγκεκριμένο σημείο.

Τα μέλη των οργανώσεων παραμένουν στο σημείο μέχρι αργά το απόγευμα που συνεχιζόταν η δίκη.

Πάντως και εντός της αίθουσας υπήρξαν ξεχωριστές στιγμές, όπως διακοπές της διαδικασίας.

Η πρώτη διακοπή έγινε όταν κατά την προβολή βίντεο από την παρέλαση, παρευρισκόμενοι στην αίθουσα άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα ανάλογου περιεχομένου με αυτά που ακούγονταν από τη διμοιρία των βατραχανθρώπων που παρήλαυνε.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διαταχθεί η απομάκρυνση τους από το δικαστήριο. Λίγο αργότερα έγινε νέα διακοπή, αφού όμως είχε προηγηθεί ένταση.

Κατά την εξέταση του δημοσιογράφου που ανέδειξε το θέμα, ο συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων τον κατηγόρησε ότι πέφτει σε αντιφάσεις και ζήτησε από το δικαστήριο να συλλάβει το μάρτυρα για ψευδορκία.

Μετά από την νέα διακοπή το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εξετάσει το αίτημα του συνηγόρου και να αποφασίσει αν θα πρέπει να κρατηθεί ή όχι ο μάρτυρας μετά την λήξη της ακροαματικής διαδικασίας.

Επίθεση και διακοπή

Κι ενώ η δίκη συνεχιζόταν ξαφνικά δημιουργήθηκε ακόμα ένα επεισόδιο.

Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής κατήγγειλε πως κάποιος από το ακροατήριο του έκανε απειλητικές χειρονομίες και ζήτησε την απομάκρυνσή του.

Τότε εκείνος προσπάθησε να του επιτεθεί πηδώντας πάνω από καρέκλες. Επικράτησε πανδαιμόνιο και τελικά η δίκη διακόπηκε οριστικά και θα συνεχιστεί την Τρίτη. Όσο για τον άγνωστο, μπόρεσε να ξεφύγει, εκμεταλλευόμενος τον χαμό που επικράτησε.

news247

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου