ΕΛΛΑΔΑ

Πατέρας 9χρονου για ξυλοδαρμό: Να σπάσει η ομερτά

πατέρας-9χρονου-για-ξυλοδαρμό-να-σπάσε-192740

«Πρέπει να σπάσει η ομερτά του σχολείου», ζητά ο πατέρας του 9χρονου μαθητή της γ’ δημοτικού από την Καβάλα που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από δύο μεγαλύτερους μαθητές μέσα στο προαύλιο του 16ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας.

«Οι γονείς ξέρουν αλλά δεν μιλούν»

Μιλώντας στον Antenna ο πατέρας επαναλαμβάνει ότι παρόντες στον ξυλοδαρμό από τον οποίο το παιδί του έσπασε ένα πλευρό, ήταν δάσκαλοι του σχολείου. Ο κ. Α. Αντωνιάδης είπε: Πονάει στο πλευρό του και έχει χτυπήσει ζωτικά όργανα όπως το συκώτι. Ας κάνουν ό,τι σχόλια θέλουν, αρκεί να μην συμβεί στα παιδιά τους. Στο προαύλιο υπήρχαν τέσσερις δάσκαλοι και τώρα το σημαντικό είναι ότι προσπάθουν να μειώσουν το περιστατικό και να το καλύψουν, λέγοντας ότι ήταν μια αψιμαχία. Ποιος μπορεί να σπάσει τα πλευρά ενός παιδού μέσα σε δευτερόλεπτα, σε μια αψιμαχία; Προσπαθούν να πουν μέχρι και ότι δεν πήγαμε το παιδί στο νοσοκομείο. Πρέπει να σπάσει η ομερτά του σχολείου. Δυστυχώς δεν βγαίνει κανένα γονιός να μιλήσει για αυτά τα περιστατικά»

Έδειραν το παιδί το πρωί και το σχολείο το κράτησε μέχρι τις 3 το μεσημέρι

«Το παιδί ήταν χτυπημένο από το δεύτερο διάλειμμα και το σχολείο το κράτησε μέχρι τις 3 το μεσημέρι ώρα. Θα μπορούσε να πάθει εσωτερική αιμορραγία», είπε ο πατέρας ο οποίος, όπως δήλωσε, σήμερα θα καταθέσει μήνυση και θα επισκεφθεί τον αντεισαγγελέα ανηλικων.

Νωρίτερα σε ανάρτησή του ο πατέρας είχε αναφέρει:

«Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον όλων, μόλις γυρίσαμε σπίτι με ένα κάταγμα στα πλευρά και με όλα τα αλλά όργανα σε καλή κατάσταση όπως έδειξε το υπερηχογράφημα!! Το θέμα είναι μεγάλο και δεν ευθύνονται μόνο οι γονείς των παιδιών. Μεγάλη ευθύνη φέρουν και οι 4 δάσκαλοι που ήταν στην αυλή που δεν είναι πάνω από 100 τετραγωνικά και που υποτίθεται ότι έπρεπε να επιτηρούν τα παιδιά!! Τον γιο μου τον χώρισαν παιδάκια!! Ευθύνη φέρει και η Διευθύντρια που δεν μπήκε κάν στον κόπο να μας τηλεφωνήσει ότι χτύπησαν το παιδί! Είχε προλάβει μάλλον αυτός που τον χτύπησε να πάει πρώτος από ότι μαθαίνω με αποτέλεσμα να ζητάει μάρτυρες από το γιο μου! Αύριο θα ζητήσω ευθύνες από όλους όσους εμπλέκονται και φυσικά δεν θα το αφήσω να περάσει έτσι!! Οποίος προσπαθήσει να το καλύψει όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν θα είναι υπόλογος των πράξεων του!! Το σχολείο του παιδιού μου είναι το 16ο Δημοτικό σχολείο Καβάλας και επιτέλους πρέπει κάποιος να αναλάβει την ευθύνη για ότι συμβαίνει εκεί και να μην τα καλύπτουν!!».

Έχει διαταχθεί ΕΔΕ

Από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καβάλας έχει ήδη ανακοινωθεί πως θα διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να διερευνηθεί η υπόθεση. Ο πατέρας του παιδιού πάντως επιμένει στην καταγγελία του για το περιστατικό ξυλοδαρμού του γιου του στο σχολείο που αυτός φοιτά. Το περιστατικό έχει αναφερθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Καβάλας ενώ για το συμβάν έχει επιληφθεί και η εισαγγελέας Ανηλίκων του Πρωτοδικείου Καβάλας.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου