ΕΛΛΑΔΑ

Αντικαπνιστικός: Το 80% των μαγαζιών τηρούν το νόμο

αντικαπνιστικός-το-80-των-μαγαζιών-τηρο-197216

Συνεχίζονται οι έλεγοι της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας σε συνεργασία με την Οικονομική Αστυνομία και την ΕΛ.ΑΣ για την τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΑΔ, σχεδόν οκτώ στα δέκα κέντρα εστίασης τηρούν τον αντικαπνιστικό νόμο. Από τα αποτελέσματα των εντατικών ελέγχων για τον αντικαπνιστικό νόμο προέκυψε πως: – Από το σύνολο των 311 καταστημάτων που ελέχθησαν δεν καταγράφηκε καμία παράβαση στο 78% των περιπτώσεων – Από το σύνολο των 69 παραβάσεων μόνο 13 αφορούσαν καπνίζοντες σε χώρους που απαγορευόταν το κάπνισμα. – Βεβαιώθηκαν πρόστιμα συνολικού ποσού 58.300 ευρώ.

Όπως αναφέρει η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, από τα αποτελέσματα των ελέγχων προκύπτει πως τόσο οι πολίτες όσο και τα καταστήματα δείχνουν να συμμορφώνονται -σε ποσοστό 78%- με τις διατάξεις του αντικαπνιστικού νόμου.

Η νέα ενημέρωση της ΕΑΔ αφορά τους ελέγχους που έγιναν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 2 έως και τις 15 Φεβρουαρίου. Υπενθυμίζεται ότι ο αντικαπνιστικός νόμος ορίζει απαγόρευση του τσιγάρου σε όλους τους κλειστούς χώρους, αλλά και σε ανοιχτούς που συγκεντρώνονται παιδιά, όπως γήπεδα και παιδικές χαρές. Το κάπνισμα απαγορεύεται, επίσης, σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και κλειστούς σταθμούς.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου