Τι προηγήθηκε της αιματηρής συμπλοκής στην οδό Μενάνδρου

Τελευταία ενημέρωση: 2020-02-15, 11:13:30
Τι προηγήθηκε της αιματηρής συμπλοκής στην οδό Μενάνδρου

Φωτογραφικό… άλμπουμ ακόμη και οικογενειακών στιγμών των δύο δραστών της άγριας δολοφονίας του 23χρονου από το Αφγανιστάν και του σοβαρού τραυματισμού του 25χρονου ομοεθνή του, στην οδό Μενάνδρου, έχουν στην κατοχή τους οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Πρόκειται για δύο άνδρες από το Πακιστάν, οι οποίοι έχουν αναγνωριστεί από αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονικής επίθεσης, και αναμένεται η ταυτοποίηση των στοιχείων ταυτότητάς τους και οι αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Στο πλαίσιο των ερευνών οι αξιωματικοί που ερευνούν την υπόθεση διαπιστώνουν ότι το μεσημέρι της Πέμπτης, είχε δοθεί «ραντεβού» αντιπαράθεσης ανάμεσα στις αντιμαχόμενες ομάδες Αφγανών και Πακιστανών, μια επίδειξη δύναμης για την κυριαρχία στην περιοχή.

Πριν από λίγο καιρό οι «αντίπαλοι» σύμφωνα με αστυνομικές πηγές είχαν χωρίσει τους… δρόμους αρμοδιότητάς τους για την διακίνηση ναρκωτικών, λαθραίων τσιγάρων, ειδών παρεμπορίου αλλά και κλεπταποδοχής. Την οδό Μενάνδρου είχε η Πακιστανική «φατρία», ενώ την οδό Σοφοκλέους η Αφγανική.

Μετά από κάποιες αστυνομικές επιχειρήσεις και συλλήψεις αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, είχε επέλθει… ανακωχή ανάμεσά τους, μια ιδιότυπη ανοχή και κοινά σημεία παράνομων δραστηριοτήτων. Το τελευταίο χρονικό διάστημα φαίνεται να φούντωσε η αντιπαλότητα και η προσπάθεια ανακατανομής… εδαφών και κατοχύρωση των χώρων τους.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν πως δεν είναι τυχαίο πως τα θύματα από το Αφγανιστάν βρίσκονταν σε παλιό οριοθετημένο χώρο της Πακιστανικής ομάδας, όταν δέχθηκαν την δολοφονική επίθεση. Όπως φαίνεται υπήρχαν σχετικές παρατηρήσεις «συμμόρφωσης» να μην μπαίνουν στα… χωράφια τους, οι οποίες όταν καταπατήθηκαν το λόγο πήραν τα πιστόλια, τα μαχαίρια, οι χαντζάρες και τα ρόπαλα.

[thetoc.gr]

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
2
=