ΕΛΛΑΔΑ

Βύρωνας: Σοκάρει η περιγραφή των τραυμάτων του 17χρονου – «Γλίτωσε από θαύμα»

βύρωνας-σοκάρει-η-περιγραφή-των-τραυμ-200770

Από “θαύμα” ζει, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Γιάννη Καλαϊτζίδη, ο 17χρονος μαθητής της Γ’ Λυκείου, ο οποίος προκειμένου να σταματήσει το bullying που δεχόταν η αδελφή του από συμμαθητή της, του έκανε παρατήρηση, με αποτέλεσμα το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας να πέσει θύμα άγριου ξυλοδαρμού από 17 άτομα στο προαύλιο του σχολείου όπου στεγάζονται το 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο Βύρωνα Αττικής.

Όπως αναφέρει στο newsit.gr ο δικηγόρος εκτός από τα τραύματα και την άσχημη ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο μαθητής, λίγους μήνες πριν από τις Πανελλαδικές εξετάσεις, το πιο σοβαρό απ’ όλα, καθώς κάτι παρόμοιο δεν έχει ξανασυμβεί σ’ αυτές τις ηλικίες, είναι πως για την επίθεση εναντίον του συγκροτήθηκε μια ολόκληρη ομάδα ανήλικων παιδιών.

«Το παιδί γλίτωσε από θαύμα, καθώς κινδύνεψε η ζωή του πραγματικά. Από καθαρή τύχη δεν έχασε το αριστερό του μάτι του, μόλις για λίγα χιλιοστά. Χτυπήθηκε βάναυσα αυτό είναι ξεκάθαρο. Φέρει ένα φρικτό τραύμα, το οποίο διατρέχει σε όλο το κάτω μέρος του αριστερού ματιού, από την μία κόχη μέχρι την άλλη. Είναι με σπασμένη μύτη, μώλωπες σε όλο το σώμα, εκχυμώσεις στο πρόσωπο και πρέπει να διαχειριστεί αυτό που του συνέβη, καθώς σε λίγους μήνες έχει τις πανελλαδικές εξετάσεις, οι οποίες θα καθορίσουν το μέλλον του» αναφέρει ο δικηγόρος Γιάννης Καλαϊτζίδης και προσθέτει: «σχετικά με το αν μπροστά στο περιστατικό του ξυλοδαρμού ήταν καθηγητές ή όχι, φοβάμαι πως αυτό προκύπτει. Όταν πάρω το σύνολο του αποδεικτικού υλικού θα έχουμε μια απόλυτα καθαρή εικόνα. Αν ήταν μπροστά, λίγο μακρύτερα ή στο χώρο αυτό φαίνεται γιατί κάποιοι κλήθηκαν σαν μάρτυρες από την αστυνομία διαφορετικά δε υπήρχε κάποιος λόγος».

17 εναντίον ενός

Απορίας άξιο, όχι μόνο για τον γνωστό δικηγόρο αλλά και για ολόκληρη την σχολική κοινότητα, είναι το γεγονός πως και τα 17 άτομα είχαν ένα κοινό στόχο. «Ήταν γύρω στα 17 άτομα εκείνα που του επιτέθηκαν, ανάμεσα τους σίγουρα κάποιοι συμμαθητές του, κάποια άλλα μικρότερα από εκείνον της Γ’ γυμνασίου, αλλά και εξωσχολικοί. Μιλάμε για ένα ευγενικό και ήσυχο παιδί. Η παρατήρηση που έκανε δεν ήταν καθόλου επιθετική, αλλά περισσότερο ευγενική καθώς είπε “σε παρακαλώ δεν θέλω να ενοχλείς την αδελφή μου” αυτό και τίποτε άλλο” εξηγεί ο Γιάννης Καλαϊτζίδης.

“Το κορίτσι αντιμετώπιζε θέματα με το bullying στο παρελθόν με αποτέλεσμα ο αδελφός της να πιάσει ένα από τα παιδιά που την πείραζε και να του πει “μην την ενοχλείς την αδελφή μου, άσ’ την ήσυχη”. Το παιδί αντί να πάει στον διευθυντή ή στους γονείς του και να παραπονεθεί για την παρατήρηση αυτή θεώρησε σωστό να συγκροτήσει μια ολόκληρη ομάδα προκειμένου να τον λιντσάρουν. Δεν βρέθηκαν τυχαία 17 άτομα. Αυτό είναι το πιο φρικτό απ’ όλα φοβάμαι πως δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στην Ελλάδα κάτι τέτοιο”.

Πηγή: newsit.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου