ΕΛΛΑΔΑ

Βροχές την Παρασκευή, κρύο το Σαββατοκύριακο

βροχές-την-παρασκευή-κρύο-το-σαββατοκ-412415

Οι θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως 7 με 9 Μποφόρ θα επικρατήσουν την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου αλλά και το Σαββατοκύριακο. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στο ανατολικά Αιγαίο, τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χώρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση που θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή την Κυριακή.

Στην Αττική θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που παροδικά θα είναι αυξημένες και θα βρέξει. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι αυξημένες και θα βρέξει. Βαθμιαία από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 Μποφόρ και πρόσκαιρα μέχρι 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στη Μακεδονία και μετά στη Θράκη, Από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία από κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρος, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχοπτώσεις και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 5 με 6 Μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 7 με 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχοπτώσεις και καταιγίδες. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ και στα ανατολικά και νότια πρόσκαιρα 7 με 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις και θα βρέξει. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 Μποφόρ και τοπικά 8 Μποφόρ . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 Μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 7 με 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο αρχικά στα δυτικά και σταδιακά στα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Τα φαινόμενα, που τοπικά θα είναι έντονα κυρίως στα βορειοδυτικά, τη νύχτα θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 και στα πελάγη τοπικά 9 μποφόρ, οι οποίοι από το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Την Κυριακή στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που γρήγορα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 7 και πρόσκαιρα νωρίς το πρωί τοπικά 8 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου