Εχυσαν γάλα στα διόδια Μοσχοχωρίου

Τελευταία ενημέρωση: 2011-12-15, 15:35:25
Εχυσαν γάλα στα διόδια Μοσχοχωρίου

Στα διόδια Μοσχοχωρίου συγκεντρώθηκαν χθες Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στις 12.00 το μεσημέρι οι Θεσσαλοί κτηνοτρόφοι που πρόσκεινται στην ΠΑΣΥ, οι οποίοι στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης έχυσαν γάλα στο δρόμο, άνοιξαν συμβολικά τις μπάρες και διαμαρτυρήθηκαν για τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πλειοψηφία των συναδέλφων τους.

Όπως τονίζουν οι κτηνοτρόφοι, η κατάσταση που βρίσκονται οι μικροί και μεγάλο μέρος μεσαίων κτηνοτρόφων σε όλη τη χώρα είναι δραματική. «Βιώνουν τις επιπτώσεις και τα αδιέξοδα της αντιλαϊκής, εχθρικής πολιτικής της ΕΕ, των ελληνικών κυβερνήσεων. Η δραστική μείωση στις τιμές παραγωγού σε γάλα και κρέας, με ταυτόχρονη αύξηση της τιμής τους στον καταναλωτή - εργαζόμενο της πόλης, η αύξηση του κόστους παραγωγής από την κατακόρυφη αύξηση των ζωοτροφών, των μέσων και εφοδίων, η αύξηση του ΦΠΑ, η τεράστια αύξηση στο αγροτικό ρεύμα, στα καύσιμα, τα χαράτσια στον ΕΛΓΑ, τον ΟΓΑ, του ΟΣΔΕ για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων επιδότησης, η φοροληστεία της αγροτικής λαϊκής κατοικίας μέσα από το χαράτσι της ΔΕΗ, έχουν οδηγήσει χιλιάδες κτηνοτρόφους στη χρεοκοπία και εγκατάλειψη του επαγγέλματος την τελευταία 5ετία», τονίζουν.

Η ΠΑΣΥ καλεί όλους τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους να παλέψουν για να βάλουν φρένο στην άγρια αυτή πολιτική και να δώσουν προοπτική στον αγώνα τους, με την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής. Να διεκδικήσουν ανάπτυξη του κτηνοτροφικού τομέα, έτσι όπως συμφέρει το λαό, τη χώρα, τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους και όχι τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τα καρτέλ.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
1
=