ΕΛΛΑΔΑ

«Δε θα μειωθούν περαιτέρω συντάξεις και μισθοί»

δε-θα-μειωθούν-περαιτέρω-συντάξεις-κ-413016

Την πεποίθησή του ότι «η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο μέλος στην πρώτη ταχύτητα της Ευρώπης» τόνισε την ομιλία του στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «το κεκτημένο της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου, αποτελεί τη βάση του προγράμματος ευνοϊκής αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους της χώρας μας.

Η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο μέλος στην πρώτη ταχύτητα της Ευρώπης, σε όλα τα βήματα ενοποίησης του ευρώ. Όχι όμως χωρίς υποχρεώσεις. Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη απαιτεί την εθνική υπευθυνότητα ως προϋπόθεση συμμετοχής στην κοινή πορεία.

Παράλληλα τόνισε ότι «η οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα είναι αποτέλεσμα ανισορροπιών που διογκώθηκαν επί σειρά ετών. Η Ελλάδα βρίσκεται στο βαθύτερο σημείο της ύφεσης. Έχουμε ακόμα πολλή και σκληρή δουλειά μπροστά μας».

Ωστόσο ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «υπάρχουν ορισμένες ενθαρρυντικές ενδείξεις, που δημιουργούν προσδοκίες επιστροφής σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης στη διάρκεια του 2013.Η επιστροφή όμως σε πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα θα σηματοδοτήσει μια σταδιακή αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία.

Πρώτον, δεν αναμένονται περαιτέρω μειώσεις των ονομαστικών μισθών και συντάξεων ούτε και αυξήσεις φορολογικών συντελεστών. Δεύτερον, οι εξαγωγές έχουν ανακάμψει θεαματικά τα τελευταία δύο χρόνια.

Τρίτος σημαντικός παράγοντας είναι η επανεκκίνηση των μεγάλων έργων και η επιτάχυνση της απορρόφησης του ΕΣΠΑ, ύψους 14 δισ. ευρώ.

Ο Λουκάς Παπαδήμος στην ομιλία του έκανε λόγο και για τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση συνεργασίας θα κάνει το καθήκον της. Πιστεύω ότι οι πολιτικές δυνάμεις που την στηρίζουν θα συνεχίσουν να κάνουν το καθήκον τους. Προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης είναι η πλήρης εφαρμογή όσων μέτρων έχουν ήδη συμπεριληφθεί στις προγραμματικές δεσμεύσεις».

Παράλληλα ο πρωθυπουργός έκανε άνοιγμα στον επιχειρηματικό κόσμο τονίζοντας ότι «ο δρόμος για την έξοδο από την ύφεση θα έρθει με την δημιουργική σας συμβολή, το επιχειρηματικό σας ταλέντο και τα κεφάλαιά σας.Εσείς που εκπροσωπείτε το υγιές δυναμικό αυτής της χώρας σας καλώ, εκτός από τις δεδομένες δυσκολίες, να διακρίνετε τις σημαντικές ευκαιρίες.»

Πηγή:Newsbeast.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου