Πιτσιρίκια συνελήφθησαν για κυκλοφορία πλαστού χαρτονομίσματος

Τελευταία ενημέρωση: 2020-01-28, 09:51:56
Πιτσιρίκια συνελήφθησαν για κυκλοφορία πλαστού χαρτονομίσματος

Να βγάλουν χρήματα και να τα μοιραστούν είχαν σκοπό τρεις Έλληνες πιτσιρικάδες στην Σύρο και σκέφτηκαν να... παραχαράξουν ένα χαρτονόμισμα ονομαστικής αξίας 100 ευρώ και να αγοράσουν με αυτό προϊόντα μικρής αξίας από ένα κατάστημα, εισπράττοντας τα ρέστα!

«Εμπνευστής» του κόλπου ήταν ένας 16χρονος, ο οποίος έδωσε στους δυο 13 χρόνους φίλους του το πλαστό χαρτονόμισμα πιστεύοντας ότι δεν θα κινούσαν υποψίες λόγω της μικρής τους ηλικίας. Εκείνοι, όμως, προδόθηκαν από την ταραχή τους όταν πήγαν να πληρώσουν αυτά που αγόρασαν το απόγευμα του Σαββάτου κι αυτό έκανε τον ιδιοκτήτη του καταστήματος να ελέγξει πιο προσεκτικά το χαρτονόμισμα.

Όταν διαπίστωσε ότι ήταν πλαστό, ειδοποίησε αστυνομικούς της Ασφαλείας Ερμούπολης που συνέλαβαν τους δυο πιτσιρικάδες και εκείνοι αποκάλυψαν ότι η ιδέα ανήκε στον 16χρονο, που επίσης συνελήφθη. Οι τρεις ανήλικοι οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για κυκλοφορία παραχαραγμένου χαρτονομίσματος και περιλαμβάνει τους γονείς τους που κατηγορούνται για παραμέληση της εποπτείας τους.

 

[protothema.gr]

 
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
7
=