ΕΛΛΑΔΑ

Εν ψυχρώ δολοφονία στο αμαξοστάσιο στον Διόνυσο

εν-ψυχρώ-δολοφονία-στο-αμαξοστάσιο-στ-222954

Σοκ επικρατεί στο Διόνυσο μετά τη δολοφονία του 53χρονου προϊστάμενου του τμήματος ύδρευσης του Δήμου από έναν 77χρονο δημότη, για μία διαρροή νερού.

«Τον εκτέλεσε. Εν ψυχρώ έβγαλε το πιστόλι εν ώρα εργασίας και τον πυροβόλησε στο κεφάλι. Η γνωστή οικογένεια από τη Σταμάτα, που είναι πιστολέρο όλοι τους», δήλωσε στον Alpha συγγενής του θύματος.

Όταν ο δράστης μπήκε στο σπιτάκι των υδραυλικών όπου βρισκόταν μόνο το θύμα και ο οδηγός του. Ο ηλικιωμένος ζήτησε από τον υπάλληλο να βγει έξω με το πρόσχημα ότι θέλει να μιλήσει ιδιαιτέρως στον προϊστάμενο της υπηρεσίας ύδρευσης. Τότε ακούστηκαν τρεις πυροβολισμοί.

«Ήμουν μέσα, μου λέει περάστε έξω και του έριξε τρεις σφαίρες. Είδα που πυροβόλησε και έγειρε το κεφάλι του Α…, στο τζάμι, την πρώτη φορά και μετά του ρίχνει και τις άλλες δύο και έφυγε. Τον πυροβόλησε στο κεφάλι την πρώτη φορά. Του έλεγε για τη διαρροή», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

Ο 77χρονος αφού πυροβόλησε το θύμα του τρεις φορές έβαλε το περίστροφο στην τσέπη του, μπήκε στο αυτοκίνητό του και κατευθύνθηκε προς το σπίτι του που απέχει λίγα μόλις μέτρα από το αμαξοστάσιο. Όταν λίγα λεπτά μετά οι αστυνομικοί έφτασαν στην πόρτα του, παραδόθηκε και ομολόγησε το έγκλημά του.

«Θόλωσα και το έκανα. Ένιωθα αδικημένος γιατί η περιουσία μου απειλείται συνέχεια. Πάθαινα καθιζήσεις και ζημιές διαρκώς και δεν μου έδιναν σημασία», είπε ο δράστης στους αστυνομικούς.

Στην έρευνα που έκαναν στο σπίτι του οι αστυνομικοί βρήκαν το όπλο του εγκλήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, ο 77χρονος είχε πάει στο αμαξοστάσιο και αναζήτησε το θύμα και την Παρασκευή, αλλά δεν το βρήκε εκεί. Την Δευτέρα έβαλε το περίστροφό του στην τσέπη του και πήγε να διαμαρτυρηθεί για τελευταία φορά.

Την Πέμπτη θα απολογηθεί ο δράστης

Ο δράσης θα απολογηθεί στον ανακριτή την Πέμπτη. Ο 77χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοχρησία.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του δράστη, κ. Παναγιώτη Χρυσικάκη, ο εντολέας του δηλώνει μετανιωμένος για το έγκλημα σε βάρος του 53χρονου υπαλλήλου του Δήμου.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου υποστηρίζει πως υπήρξε διαπληκτισμός του δράστη με το θύμα και ανέφερε πως ο κατηγορούμενος είχε προσπαθήσει να βρει το θύμα και την περασμένη Παρασκευή, κάτι που δεν κατέστη εφικτό.

Έξω από το γραφείο του εισαγγελέα ο 77χρονος ήταν με μάσκα οξυγόνου, καθώς φαίνεται να αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα υγείας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου