ΕΛΛΑΔΑ

Οι άγνωστες πτυχές της συμμορίας που συνελήφθη στον Αστακό και θα γέμιζε κοκαΐνη την Ευρώπη

οι-άγνωστες-πτυχές-της-συμμορίας-που-σ-223067

Τρίτη και φαρμακερή για τους ναρκέμπορους – Ο αστυνομικός που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αποκάλυψη του φορτίου με τα ναρκωτικά

Νέες αποκαλύψεις για τη δράση των ναρκεμπόρων που μετέφεραν κοκαΐνη στην ελληνική αγορά ήρθαν το «φως» της δημοσιότητας, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open Tv.

Ο αστυνομικός που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αποκάλυψη του φορτίου με τα ναρκωτικά, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η πρώτη φορά ήταν τον Οκτώβριο του 2018 με ένα σκάφος που είχε εντοπιστεί στη μαρίνα του Αλίμου. Το πλοίο προοριζόταν να φορτώσει τα ναρκωτικά, τα οποία οι κακοποιοί είχαν κρυμμένα σε νησί στον Άγιο Βικέντιο της Καραϊβικής και θα μετέφεραν με υδροπλάνο στην Πρέβεζα. Οι καιρικές συνθήκες, όμως, δεν επέτρεπαν την ασφαλή διέλευση από τον Ατλαντικό και η επιχείρηση αναβλήθηκε.

Αυτό συνέβη και τη δεύτερη φορά που πήγε να μπει σε εφαρμογή, αλλά η επιχείρηση αναβλήθηκε και πάλι, καθώς οι ισπανικές αρχές τους παρακολουθούσαν. Πριν από λίγους μήνες, όμως, ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος επανήλθε. Ο Σάκης Κεχαγιόγλου, δικηγόρος των συλληφθέντων, δήλωσε στο Ανοιχτό Κανάλι ότι η ανάκριση που θα ακολουθήσει θα επιμερίσει ρόλους και ευθύνες στους συλληφθέντες.

Καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση έπαιξε η Αμερικανική Δίωξη Ναρκωτικών που παρακολουθούσε συνεχώς το πλοίο με τα ναρκωτικά.

Δείτε το ρεπορτάζ όπως μεταδόθηκε από το Open Tv.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου