ΕΛΛΑΔΑ

Ευχάριστα τα νέα για το τρίχρονο αγοράκι που παρέλυσε από εμβόλιο ανεμοβλογιάς

ευχάριστα-τα-νέα-για-το-τρίχρονο-αγορά-229609

Συγκλονίζει η μαρτυρία της μητέρας του για την περιπέτεια που έζησε.

Σε κέντρο αποκατάστασης βρίσκεται, σήμερα, το τρίχρονο αγοράκι που παρέλυσε ύστερα από εμβόλιο ανεμοβλογιάς. Ο μικρός ακολουθεί πρόγραμμα φυσικοθεραπειών, λογοθεραπειών και εργοθεραπειών, όπως δήλωσε η μητέρα του στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η κατάποση, καθώς ο μικρός τρέφεται με σωληνάκι και σιτίζεται με ειδικό γάλα. Τα πρώτα δείγματα είναι θετικά.

Ακόμα, ωστόσο, δεν μπορεί να μιλήσει, αλλά κινητικά παρουσιάζει πρόοδο και αρχίζει να κινεί τα χεράκια του.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σε μια μεγάλη περιπέτεια μπήκε η οικογένεια από τη Θεσσαλονίκη, όταν έλειψε να χάσει το τρίχρονο αγοράκι της από εμβόλιο ανεμοβλογιάς.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της μητέρας, οι πρώτες παρενέργειες εμφανίστηκαν στο παιδάκι μιάμιση εβδομάδα μετά από τη δεύτερη δόση του εμβολίου της ανεμοβλογιάς. Η υπνηλία, οι πονοκέφαλοι και η αστάθεια στη βάδιση, έκαναν τους γονείς να ανησυχήσουν.

Όταν επισκέφτηκαν το νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ανήσυχοι για την υγεία του παιδιού τους, οι γιατροί τους χαρακτήρισαν «υπερβολικούς γονείς». Γρήγορα, όμως, το παιδάκι παρουσίασε επιδείνωση και οι γονείς έσπευσαν άμεσα σε ιδιωτική κλινική, ο οποίος τους είπε ότι το παιδάκι έχει οξεία σκωληκοειδίτιδα και προέβη άμεσα σε χειρουργείο.

Το παιδάκι, όμως, όχι μόνο δεν παρουσίασε βελτίωση, αλλά η υγεία του επιδεινώθηκε ακόμα περισσότερο: λίγες ώρες αργότερα ο τρίχρονος άρχισε να χάνει επαφή με το περιβάλλον, ενώ η μετέπειτα διάγνωση «πάγωσε» τους γονείς του όταν άκουσαν ότι το παιδάκι τους πάσχει από εγκεφαλομυελίτιδα.

Ύστερα από μια τεράστια ταλαιπωρία με εισαγωγές στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και αφού μπήκε σε ΜΕΘ, το τρίχρονο αγοράκι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Παίδων, όπου και ακολουθεί το πρόγραμμα αποκατάστασης.

Καθησυχαστικοί οι γιατροί

Σύμφωνα με τους παιδιάτρους, οι παρενέργειες των εμβολίων είναι σπάνιες και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Οι γονείς του 3χρονου έχουν πάρει τη δικαστική οδό, ώστε να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για την περιπέτεια της υγείας του παιδιού τους.

Πηγή: star.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου