ΕΛΛΑΔΑ

Σπουδαστές Κολεγίου οι μαφιόζοι από το Montenegro

σπουδαστές-κολεγίου-οι-μαφιόζοι-από-τ-415152

Τέσσερις νεαροί από το Μαυροβούνιο και τρεις μαφιόζοι από τη Ποντγκόριτσα, ήταν ο πυρήνας σπείρας της μαφίας του μικρού βαλκανικού κρατιδίου, με ιδιαίτερη δραστηριότητα στα νότια προάστια της Αθήνας, τμήμα της οποίας εξαρθρώθηκε από την ελληνική αστυνομία.

Το κύκλωμα διακινούσε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης, με προμηθευτή από την Κολομβία. Οι τέσσερεις νεαροί, σπουδαστές του αμερικανικού Κολεγίου BCA, είχαν αναλάβει το ρόλο του «πλυντηρίου», ξεπλένοντας το μαύρο χρήμα μέσω off shore εταιρειών. Μιλάμε για νεαρά εικοσάχρονα παιδιά.

Στo παράρτημα της Γλυφάδας του γνωστού αμερικανικού κολεγίου όπου φοιτούν σημαντικοί «κανακάρηδες» όχι μόνον Ελλήνων πλουσίων πατεράδων αλλά και αλλοδαπών εύπορων επιχειρηματιών, οι οποίοι προτιμούν παραδοσιακά τα προάστια της Γλυφάδας και της Βούλας, από τότε που έπιασε σπίτι εκεί ο γιος του Μιλόσεβιτς και νεομαφιόζος της Σερβίας Μάρκο, σε αυτό το κολλέγιο «σπούδαζαν» τα παιδιά από το Μαυροβούνιο. Οι σπουδές βεβαίως ήταν η βιτρίνα.

Το κύκλωμα διακίνησης που ελέγχονταν από τους «μεγάλους» της μαφίας είναι διεθνές, με πλοκάμια σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Άλλωστε το Μαυροβούνιο είναι το μοναδικό σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος που ελέγχεται ως προς την επιχειρηματική δραστηριότητα από τις διεθνείς μαφίες και ως προς το τραπεζικό σύστημα κυρίως από βρετανικά τραπεζικά κέντρα.

Τα νότια προάστια της Αθήνας ήδη από το 1991 ήταν το επίκεντρο μιας ιδιότυπης «μετανάστευσης» Σέρβων, Σερβοβόσνιων και Μαυροβούνιων επιχειρηματιών οι οποίοι είχαν θέσει υπό τον έλεγχό τους ένα πυκνό δίκτυο τραπεζικών μηχανισμών μέσω των οποίων ξέπλεναν τα μαύρα έσοδα από τον γιουγκοσλαβικό πόλεμο.

Όταν ο πόλεμος τελείωσε οι επιχειρηματικές δραστηριότητες αναπροσανατολίστηκαν επί το επικερδέστερο. Ο στόλος των διακινητών και το ξεκαθάρισμα των μαφιόζων Ο ένας εκ των επτά συλληφθέντων από την ελληνική αστυνομία, ο Dudic Damjan, ήταν γιoς του Dragan, μαφιόζου που δολοφονήθηκε την άνοιξη του 2010 στο Μαυροβούνιο.

Η δουλειά του δολοφονηθέντος ήταν να ναυλώνει τα πλοία μεταφοράς της κοκαΐνης από τα λιμάνια της Λατινικής Αμερικής στη Μεσόγειο. Τα ίχνη της οργάνωσης είχαν γίνει αντιληπτά από το 2009. Η ελληνική αστυνομία είχε τότε ανακαλύψει 20 κιλά κοκαΐνης στα χέρια μελών αυτής της σπείρας και οι Ιταλοί συνάδελφοί τους πάλι το 2009 είχαν εντοπίσει ποσότητα- μαμούθ, 215 κιλών κοκαΐνης που βρέθηκαν στα χέρια μελών της ίδιας σπείρας.

Η μεγάλη σοδειά ωστόσο πραγματοποιήθηκε στα ανοικτά της Ουρουγουάης, πάντα το 2009 όταν εντοπίστηκε πλοίο που μετέφερε 2 τόνους κοκαΐνης για λογαριασμό της σπείρας του Μαυροβουνίου. Όμως ο πυρήνας της μαφιόζικης οργάνωσης έμεινε ανέπαφος και συνέχισε την δράση του με τα πλοκάμια που διέθετε στα Βαλκάνια και την Δυτική Ευρώπη.

Στα πλουσιόσπιτα στη Βούλα βρέθηκαν δύο πολυτελή αυτοκίνητα, μία μοτοσυκλέτα, πληθώρα εγγράφων που σχετίζονταν με νομιμοποίηση εσόδων, εγγράφων με παραστατικά κίνησης μεγάλων ποσών μεταξύ τραπεζικών λογαριασμών και υπερακτίων εταιρειών που αγγίζουν τα 20 εκατ. ευρώ καθώς και μετρητά ύψους 65.000 ευρώ.

Η ελληνική αστυνομία είχε θέσει υπό παρακολούθηση για μεγάλο χρονικό διάστημα τους 4 νεαρούς (μεταξύ τους και μία κοπέλα). Οι άλλοι τρεις, που θεωρούνται και οι τοπικοί αρχηγοί της σπείρας καταζητούνται.

zougla.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου