ΕΛΛΑΔΑ

Κρατική μαφία πίσω από την έκδοση πλαστών διπλωμάτων

κρατική-μαφία-πίσω-από-την-έκδοση-πλασ-415225

Κύκλωμα που παρείχε διπλώματα σε υποψήφιους οδηγούς, χωρίς να υποβάλλονται στις απαραίτητες θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος.

Στο κύκλωμα φέρονται να εμπλέκονται επτά (7) ιδιοκτήτες σχολών οδηγών, στις οποίες απευθύνονταν οι υποψήφιοι οδηγοί, δύο (2) υπάλληλοι σχολών οδηγών, ένας (1) ιδιοκτήτης εστιατορίου, δύο (2) ιατροί και τρεις (3) υπάλληλοι της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Η έρευνα ξεκίνησε ύστερα από ανώνυμη καταγγελία και παραγγελία προκαταρκτικής εξέτασης από τον εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης για τη χορήγηση διπλώματος χωρίς ο υποψήφιος να έχει πετύχει στις εξετάσεις.

Η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος προχώρησε σε αιφνίδιο έλεγχο του φακέλου της καταγγελίας στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Από τον έλεγχο και ύστερα από τη διασταύρωση των στοιχείων με το αντίστοιχο αρχείο των εξετάσεων διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος υποψήφιος, ενώ είχε καταχωρηθεί ως επιτυχών στις θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις, ουδέποτε είχε συμμετάσχει τόσο στη θεωρητική όσο και στην πρακτική εξέταση.

Από τον έλεγχο και την αστυνομική έρευνα φακέλων υποψηφίων οδηγών διαπιστώθηκε ότι σε 86 τουλάχιστον περιπτώσεις χορηγήθηκαν διπλώματα οδήγησης σε υποψήφιους οδηγούς, οι οποίοι είτε δεν συμμετείχαν στις θεωρητικές ή/και πρακτικές διαδικασίες των εξετάσεων είτε συμμετείχαν αλλά απορρίφθηκαν.

Με βάση τα ευρήματα αυτά, η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος προχώρησε σε έλεγχο διασταύρωσης των στοιχείων και των αποτελεσμάτων σε αρκετούς φακέλους του αρχείου υποψηφίων οδηγών της συγκεκριμένης Διεύθυνσης Συγκοινωνιών.

Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι απουσίαζαν παντελώς από το αρχείο της Υπηρεσίας 102 φάκελοι, ενώ από τη διασταύρωση των ηλεκτρονικών στοιχείων των φακέλων αυτών με τα αποτελέσματα των σχετικών εξετάσεων προέκυψε ότι σε 86 περιπτώσεις οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι οδηγοί είχαν αποκτήσει παράνομα δίπλωμα οδήγησης, καθώς είτε δεν συμμετείχαν είτε είχαν απορριφθεί από τις θεωρητικές ή/και πρακτικές εξετάσεις.

Από το δικογραφικό υλικό που συλλέχθηκε και υποβλήθηκε χθες στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, προκύπτουν, κατά πρόσωπο και περίπτωση, ενδείξεις διάπραξης αδικημάτων, όπως η υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, η πλαστογραφία, η απάτη, οι ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις, καθώς και η ψευδής βεβαίωση και νόθευση από υπάλληλο που ασκεί δημόσια υπηρεσία.

Πηγή: zougla.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου