Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Μια μοντέρνα δικαστίνα μέσα από το facebook [εικόνες]

Τελευταία ενημέρωση: 2020-01-16, 12:37:36
Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Μια μοντέρνα δικαστίνα μέσα από το facebook [εικόνες]

Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και πρώτη υποψήφια πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είναι μια σύγχρονη Ελληνίδα με απόψεις για τη δικαιοσύνη, τη σύγχρονη ζωή και τις τέχνες, κάτι που γίνεται φανερό και στον λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η κ. Σακελλαροπούλου μοιράζεται με τους φίλους της ανέμελες στιγμές, στιγμές με προσωπικότητες που εκτιμά αλλά και έργα τέχνης. Όπως σχολίασε η ίδια στην πρώτη της δήλωση μετά το πρωθυπουργικό διάγγελμα, με την οποία αποδέχθηκε την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, «πιστεύω ότι με την πρόταση αυτή τιμάται, στο πρόσωπό μου, τόσο η Δικαιοσύνη όσο και η σύγχρονη Ελληνίδα».

Με τον Παύλο Κοτσώνη

Η αναδρομή στο προφίλ της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης δείχνει ότι η κυρία Σακελλαροπούλου είναι ακριβώς αυτό: μια σύγχρονη Ελληνίδα, ένα άνθρωπο με ανοιχτά τα μάτια στο σήμερα  μια γυναίκα δραστήρια στην επαγγελματική, κοινωνική και προσωπική της ζωή.

Ανάμεσα στις προτιμήσεις της ξεχωρίζει το τραγούδι «Καλοκαιράκι» με τους Φατμέ και τον Διονύση Σαββόπουλο,οι επισκέψεις σε μουσεία, οι αναφορές σε ταινίες που έχουν σχέση με τη δικαιοσύνη, τα βιβλία της Χάρπερ Λι. Η αρχιτεκτονική του Γκαουντί στην Ισπανία την έχει γοητεύσει, ανατρέχει στα βιβλία του Τσίρκα και του Ίταλο Καλβίνο, αλλά και σε παλιές οικογενειακές φωτογραφίες. Δεν κρύβει την αγάπη της για το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό. 

Σε μια από τις πιο συγκινητικές αναρτήσεις της, σε ένα ορόσημο της καριέρας της όταν στις 20 Οκτωβρίου του 2018, αναδείχθηκε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο μοιράστηκε με τους φίλους της στο facebook μια φωτογραφία της με τον πατέρα της, τον αείμνηστο Νικόλαο Σακελλαρόπουλο, στα επαγγελματικά βήματα του οποίου βάδισε η 64χρονη προτεινόμενη από την κυβέρνηση για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα, αυτό της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Με τον πατέρα της Νικόλαο Σακελλαρόπουλο. Η ίδια ανάρτησε τη συγκεκριμένη φωτογραφία όταν αναδείχθηκε πρόεδρος του ΣτΕ. Εγραφε δίπλα στη φωτογραφία: Επειδή οόες αυτές τις όμορφες κ έντονες μερες εχω τον πατέρα μου στο μυαλό μου, θέλησα να χρησιμοποιήσω μια κοινή μας φωτογραφία αυτήν ειδικά τη στιγμή.. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους, μέσα από την καρδιά μου, για τα όμορφα λόγια, τη στήριξη, την αναγνώριση, την αγάπη και την εκτίμηση που μου προσφέρατε.. Είναι ένα αίσθημα δικαίωσης μιας πορείας που αντανακλά όμως και στο δικαστήριο που υπηρετώ εδώ και 36 χρόνια.. Εχω βαθιά συγκινηθεί από αυτό το δυνατό κύμα και θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ με όλες μου τις δυνάμεις.. Ο αυτοπεριορισμός που μου επέβαλε το λειτούργημά μου ίσως γίνεται εντονότερος τώρα, αλλά δε θα χαθούμε.. Σας ευχαριστώ και πάλι καθεμία και καθένα ξεχωριστά .

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου στο σχολείο.

Στη συλλογή Φέλιου

Η αγάπη για την αρχιτεκτονική του Γκαουντί

Τα εμβληματικά βιβλία της Χάρπερ Λι

 

Τα βιβλία του Στρατή Τσίρκα, η μεγάλη τριλογία του

 

Με δυο μικρά γατάκια σε καλοκαιρινές διακοπές.

Διακοπές στη Μεσσηνία και επίσκεψη στο Μουσείο της Πύλου

Από το ταξίδι της στον Πόντο.

Το σκίτσο του πατέρα της από την περίοδο του Ειδικού Δικαστηρίου σε εικονογράφηση Σπύρου Ορνεράκη, στη διάρκεια της δίκης για το σκάνδαλο Κοσκωτά.

Οικογενειακή φωτογραφία στην εξοχή με τους γονείς και την αδερφή της

Με φόντο το Παρίσι και το Palais Royal

 

Η φωτογραφία του προφίλ της με τις περίφημες ομπρέλλες του Γιώργου Ζογγολόπουλου Στην παρουσίαση του βιβλίου Ο νόμος και το περιβάλλον

 

Πεζοπορία στα βουνά της Θράκης

Η συγκινητική της ανάρτηση για τον Σταύρο Τσακυράκη.

[thetoc.gr]

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
5
=