ΕΛΛΑΔΑ

Διοικητής Νίκαιας για το σκουλήκι στο φαγητό ασθενούς: Κάναμε αυτοψία, δεν υπάρχει πρόβλημα

διοικητής-νίκαιας-για-το-σκουλήκι-στο-236890
Απάντηση στις καταγγελίες για σκουλήκι που εντοπίστηκε από ασθενή σε νοσοκομειακό φαγητό στο νοσοκομείο Νίκαιας, εξέδωσε το γραφείο του νέου Διοικητή.
Την καταγγελία έκανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος αναφέρθηκε σε σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στη σίτιση των ασθενών στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, παραθέτοντας περιστατικό που σημειώθηκε την Τετάρτη 9/1, όταν ασθενής που νοσηλευόταν στην καρδιολογική κλινική εντόπισε στο φαγητό του (μπιφτέκι)… σκουλήκι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ωστόσο, που υπογράφει ο νέος Διοκητής του Γ.Ν.ΝΙΚΑΙΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ», έχει διαταχθεί ήδη η διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης (ΕΔΕ) για να διαλευκανθεί πλήρως το εν λόγω περιστατικό, ενώ έχουν ενημερωθεί, όπως λέει, και οι αρμόδιες κρατικές αρχές.

Επίσης, ο διοικητής αναφέρει ότι οι έλεγχοι στα μαγειρεία του νοσοκομείου είναι καθημερινοί, ενώ επιτόπια έρευνα μετά το περιστατικό, δεν έδειξε πρόβλημα στο χώρο της παρασκευής του φαγητού.

Συγκεκριμένα ο Διοικητής της Νίκαιας, αναφέρει:

“Καθημερινά διενεργείται εξονυχιστικός έλεγχος στον χώρο των μαγειρείων , από την επόπτρια Δημόσιας Υγείας και την Προϊσταμένη του Τμήματος Διατροφής. Κατόπιν της οικείας αναφοράς διενεργήθηκε αυτοψία στον χώρο παρασκευής των γευμάτων από την Διοίκηση, από κοινού με την επόπτρια Δημόσιας Υγείας , προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα των υλικών και η ασφαλής διαδικασία παρασκευής των γευμάτων και διαπιστώθηκε η εύρυθμη λειτουργία των χώρων ενδιαιτήσεως”.

Επίσης, ο διοικητής αναφέρει ότι το περιστατικό της 7ης Ιανουαρίου 2020, που αφορούσε στην φερόμενη ύπαρξη ξένου σώματος σε φαγητό ασθενούς συνέβη την προηγούμενη ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα:

“Ο νέος Αναπληρωτής Διοικητής του Γ.Ν.ΝΙΚΑΙΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ» ορκίσθηκε ενώπιον του Διοικητή της 2ης Υ.ΠΕ. Πειραιώς και Αιγαίου την 7η Ιανουαρίου 2020 και ανέλαβε επισήμως τα καθήκοντά του την επόμενη ημέρα δηλαδή την 8η Ιανουαρίου 2020”.

[iatropedia.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου