Ένας αντιεξουσιαστής κρατά με τα δυο του χέρια έναν τσιμεντόλιθο και από ένα μπαλκόνι τον πετά στους αστυνομικούς, οι οποίοι έχουν υψώσει τις ασπίδες τους, προσπαθώντας να προστατεύσουν τους συναδέλφους τους.

Είναι η στιγμή που οι δυνάμεις της αστυνομίας έκοβαν με τον τροχό την πόρτα του κτιρίου στην Ματρόζου, στο Κουκάκι, το οποίο προσφάτως είχε εκκενωθεί από την ΕΛ.ΑΣ., αλλά το απόγευμα του Σαββάτου ανακαταλήφθηκε από τους αντιεξουσιαστές.

Δείτε το βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία (σ.σ. το συγκεκριμένο κομμάτι μετά το 04:30)

Άμεση και αποτελεσματική η αντίδραση της αστυνομίας στο Κουκάκι

Είναι απλά κοινή λογική το ότι από καθαρή τύχη δεν σημειώθηκε κάποιος σοβαρότατος τραυματισμός αστυνομικού, ωστόσο το θετικό της υπόθεσης είναι πως το κράτος δείχνει να λειτουργεί.

Όχι μόνο η αντίδραση της Αστυνομίας ήταν άμεση, με δυνάμεις της να σπεύδουν στο σημείο αμέσως μόλις έγινε γνωστό πως το κτίριο της Ματρόζου κι άλλο ένα στην οδό Παναιτωλίου είχαν ανακαταληφθεί από τους μπαχαλάκηδες, αλλά μετά την παρουσία εισαγγελέα, μέσα σε λίγες ώρες τα δύο κτίρια είχαν εκκενωθεί ξανά.

Το σημαντικότερο όμως; Έγιναν συλλήψεις. Οι πρωταγωνιστές αυτών των ακραίων, σοκαριστικών επιθέσεων εναντίον αστυνομικών στο Κουκάκι συνελήφθησαν και λίγες ώρες μετά οδηγήθηκαν στην Δικαιοσύνη.

Αυτό εκλαμβάνεται ως ένα σαφές “μήνυμα” του κράτους στους… επίδοξους μελλοντικούς μπαχαλάκηδες πως δεν υπάρχει ανοχή απέναντι σε πρακτικές άκρατης βίας. Πως δεν γίνεται να εκσφενδονίζεις τεράστιες πέτρες σε αστυνομικούς και να θεωρείς πως δεν θα υποστείς τις συνέπειες που προβλέπει ο Νόμος.

Το μόνο βέβαιο είναι πως όσο δεν υπάρχει ατιμωρησία, πως όσο το κράτος δείχνει αποφασισμένο να συλλαμβάνει τους ταραχοποιούς και να τους οδηγεί στην Δικαιοσύνη, σκηνές τόσο σοκαριστικές, σαν αυτές που είδαμε χθες βράδυ στο Κουκάκι θα γίνει δυσκολότερο να επαναληφθούν στο μέλλον.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα, Κυριακή 12.01.2020, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. δημοσίευσε, όπως προαναφέραμε, βίντεο και φωτογραφίες από την επιχείρηση.

Δείτε τις εικόνες από το Κουκάκι:

Πηγή: newsit.gr