ΕΛΛΑΔΑ

Ορίστηκε η νέα Επιτροπή Αξιολόγησης και Αποζημίωσης Φαρμάκων ΗΤΑ [ονόματα]

ορίστηκε-η-νέα-επιτροπή-αξιολόγησης-κ-243037
Με απόφαση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, ορίστηκε η νέα σύνθεση της Επιτροπής Αξιολόγησης και Αποζημίωσης Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης ΗΤΑ.
Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Υγείας, στη νέα Επιτροπή ΗΤΑ, που έχει έδρα στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.), Πρόεδρος ορίζεται η κα Φλώρα Μπακοπούλου, με Αντιπρόεδρο τον κ. Δημοσθένη Παναγιωτάκο.

Ολόκληρη η σύνθεση της Επιτροπής είναι η εξής:

  • Μπακοπούλου Φλώρα, Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδιατρικής – Εφηβικής Ιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών.
  • Παναγιωτάκος Δημοσθένης, Καθηγητής Βιοστατιστικής – Επιδημιολογίας Σχολής Επιστημών Υγείας και Αγωγής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου.
  • Παπαϊωάννου Θεόδωρος, Αναπληρωτής Καθηγητής Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, Ιατρικής Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
  • Μαρίνος Γεώργιος, Διευθυντής Γενικής Ιατρικής, Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών Γ.Ν.Α. «ΛΑΪΚΟ» Πανεπιστημίου Αθηνών.
  • Μπούτης Αναστάσιος, Επιμελητής Α΄ Ε.Σ.Υ., Α΄ Χημειοθεραπευτική – Παθολογική Ογκολογική Κλινική, Α.Ν.Θ. «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ».
  • Γαλάνης Πέτρος, Μέλος Εργαστηριακού και Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ) στο Εργαστήριο Οργάνωσης και Αξιολόγησης Υπηρεσιών Υγείας, Τμήμα Νοσηλευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
  • Ζάβρας Δημήτριος, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής
  • Κυπραίος Κυριάκος, Διευθυντής Εργαστηρίου Φαρμακολογίας, Τμήμα Ιατρικής Πανεπιστημίου Πατρών και της Μονάδας Παροχής Υπηρεσιών Κλινικής Φαρμακολογίας και Τοξικολογίας.
  • Χαντζάρας Αθανάσιος, Επιστημονικός Συνεργάτης και Διδάσκων στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Οικονομικά της Υγείας και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
  • Κανή Χαρίκλεια, Προϊσταμένη του Τμήματος Σχεδιασμού, Παρακολούθησης και Χορήγησης Φαρμάκων της Διεύθυνσης Φαρμάκου του ΕΟΠΥΥ
  • Αγαλιάς Απόστολος, Προϊστάμενος του Τμήματος Επεξεργασίας και Ελέγχου Συνταγών της Διεύθυνσης Φαρμάκου του ΕΟΠΥΥ

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, στις συνεδριάσεις της Επιτροπής δύναται να συμμετέχει το εκάστοτε τακτικό μέλος της Επιτροπής Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση που έχει διορίσει η Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (European Medicines Agency), χωρίς δικαίωμα ψήφου, καθώς και ένας εκπρόσωπος από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε. (Η.ΔΙ.ΚΑ. Α.Ε.) χωρίς δικαίωμα ψήφου, επί ζητημάτων τεχνικής υποστήριξης.

Ωστόσο, αν και υπήρξε αίτημα από την πλευρά της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος για τη συμμετοχή εκπροσώπου της στην Επιτροπή, το Υπουργείο Υγείας δεν ικανοποίησε αυτό το αίτημα.

[iatropedia.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου