ΕΛΛΑΔΑ

Αγρίνιο: «Βόμβες» από την ερωμένη του δασκάλου στη δίκη για τη δολοφονία του

αγρίνιο-βόμβες-από-την-ερωμένη-του-δ-243322

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ακροαματικής διαδικασίας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Μεσολογγίου, η ερωμένη του θύματος απέφυγε να απαντήσει σε πολλές ερωτήσεις. Ισχυρίστηκε ότι δεν έπαιρνε χρήματα από τον δάσκαλο όπως έλεγαν οι φήμες, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξει ότι η χήρα, όταν έμαθε για την εξωσυζυγική σχέση του άντρας της, δεν εξοργίστηκε σε τέτοιο βαθμό, που να θέλει να τον δολοφονήσει. “Εγώ δεν ήταν θεωρώ κατηγορούμενη” είπε χαρακτηριστικά.

Όταν μάλιστα ρωτήθηκε αν γνώριζε πότε η σύζυγος του δασκάλου ενημερώθηκε για την παράνομη σχέση τους, είπε ότι δεν ήξερε, καθώς όταν βρισκόταν με τον 46χρονο, δεν συζητούσαν για ζητήματα που είχαν να κάνουν με τις οικογένειές τους. Η ερωμένη μάλιστα ανέφερε πως τη μέρα της δολοφονίας βρισκόταν στο πατρικό της σπίτι για τις προετοιμασίες του Πάσχα.

Τότε όπως φέρεται να είπε, έλαβε ένα γραπτό μήνυμα από τον Νίκο Μέντζο που έλεγε: “Σε αγαπώ να φυλάγεσαι”. Στις επίμονες ερωτήσεις που δέχτηκε για τη σχετική αναφορά, είπε πως δεν γνώριζε το λόγο που ο δάσκαλος της έστειλε αυτό το μήνυμα

“Την προηγούμενη από τον θάνατο του, μου είχε πει ότι κάποιος τον απείλησε .Την ημέρα που κάηκε, μου έστειλε μήνυμα να φυλάγομαι. Βρέθηκα κατηγορούμενη από μια ψευδομάρτυρα, αλλά απαλλάχθηκα με βούλευμα”, ανέφερε η γυναίκα.

“Τον δάσκαλο τον γνώρισα στο σχολείο. Κάναμε σχέση. Δεν είχαμε βρεθεί ποτέ στο χωράφι που κάηκε. Είχαμε συζητήσει να χωρίσει και να μείνουμε μαζί. Δεν είχα ιδέα για τα οικονομικά του”, είπε στην απολογία της η γυναίκα.Η σύζυγος του δασκάλου, η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παρακολουθούσε από το εδώλιο την κατάθεση της γυναίκας που είχε στενές επαφές με το θύμα.

Τα αδέρφια κατηγορούν τη χήρα

“Δεν σκότωσε απλά το θύμα, αλλά το έψησε ζωντανό. Ήταν απόλυτα ικανή να το κάνει”, είπε για την κατηγορούμενη, την οποία χαρακτήρισε “αυστηρή”, “σκληρή”, “ασφυκτική” που είχε “το πάνω χέρι” στον γάμο της, ο αδερφός του θύματος.

Όπως υποστήριξε, εκείνη ήταν που διαχειριζόταν τα οικονομικά του σπιτιού, τον μισθό του αλλά και όσα έβγαζε εργαζόμενος μετά το σχολείο, στο ζαχαροπλαστείο των συγγενών της συζύγου του.

Σύμφωνα πάντα με τον αδελφό του θύματος η κατηγορούμενη σύζυγος είχε πληγωθεί από την εξωσυζυγική σχέση του άνδρα της. “Είχε κυριευτεί από εκδίκηση και προσπαθούσε να κάνει υπομονή και να σώσει το σπίτι της”, είπε, όμως φαίνεται ότι ένα ποσό 100.000 ευρώ που βρέθηκε κατόπιν στους λογαριασμούς του δασκάλου έπαιξε τον ρόλο του.

[newsit.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου