ΕΛΛΑΔΑ

Ερχονται υπηρεσίες χειλεανάγνωσης για την εξυπηρέτηση των κωφών στα ΚΕΠ

ερχονται-υπηρεσίες-χειλεανάγνωσης-γ-244534

Στο σύνολο των ΚΕΠ της χώρας αναμένεται να ενταχθεί η υπηρεσία εξ’ αποστάσεως διερμηνείας και χειλεανάγνωσης (Relay Service) για την εξυπηρέτηση των κωφών και βαρήκοων, η οποία σήμερα προσφέρεται στα ΚΕΠ των δήμων Χαλανδρίου και Κορυδαλλού, ενώ σύντομα αναμένεται να εγκατασταθεί και στο ΚΕΠ του δήμου Ηλιούπολης.

Το ζήτημα συζητήθηκε κατά τη διάρκεια επίσκεψης του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιου για θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών, Γιώργου Γεωργαντά στο Εθνικό ίδρυμα Κωφών, όπου είχε συνάντηση εργασίας με την ηγεσία του Ιδρύματος και εκπροσώπους της διοίκησης της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος.

Kατά την επίσκεψη παρουσιάστηκε στον υφυπουργό η λειτουργία της υπηρεσίας εξ’ αποστάσεως διερμηνείας και χειλεανάγνωσης (Relay Service), μέσω της οποίας εξυπηρετούνται σημαντικές καθημερινές και έκτακτες ανάγκες των κωφών. Η λειτουργία της υπηρεσίας εξυπηρετεί 15.000 περίπου αιτήματα κωφών.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την ένταξη της υπηρεσίας στα ΚΕΠ της χώρας, η οποία αφορά στην εισαγωγή και υποστήριξης της επικοινωνίας των κωφών και βαρήκοων με τη χρήση ειδικής εφαρμογής.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, συμφωνήθηκε διαρκής συνεργασία με σκοπό το συντονισμό και την επιτάχυνση όλων των απαραίτητων ενεργειών προκειμένου να διευκολύνεται η εξυπηρέτηση των κωφών πολιτών, «διασφαλίζοντας ότι δεν θα βιώσουν ψηφιακό αποκλεισμό αλλά αντίθετα θα απολαμβάνουν πλήρη και ισότιμα δικαιώματα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου