ΤΟΠΙΚΑ

Ανοιχτή σήμερα Κυριακή η αγορά

ανοιχτή-σήμερα-κυριακή-η-αγορά-268822

Προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων 11 το πρωί έως 4 το απόγευμα – Ελπίδες για τόνωση της εμπορικής κίνησης

Με προσδοκίες για τόνωση του τζίρου και αύξηση της κίνησης τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα Κυριακή 15 Δεκεμβρίου το εορταστικό ωράριο στην τοπική εμπορική αγορά. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινώσει ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Νέας Ιωνίας, το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων είναι 11 το πρωί έως 4 το απόγευμα, με τη σημερινή μέρα να εντάσσεται στις θεσμοθετημένες Κυριακές, κατά τις οποίες επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Οι έμποροι εναποθέτουν τις προσδοκίες τους για αύξηση της κίνησης στην εορταστική περίοδο, με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου – Νέας Ιωνίας Απόστολο Οντόπουλο να προτρέπει τους καταναλωτές «να στηρίξουν τα τοπικά καταστήματα, γιατί μόνο έτσι θα στηρίξουν τη δική μας οικονομία».

Η εμπορική εικόνα, στο μεταξύ, εναλλάσσεται διαρκώς τα τελευταία χρόνια, με το βαρόμετρο να μετατοπίζεται στην Black Friday, όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, κάνοντας λόγο για «πάγωμα» της αγοράς μετά τους μεγάλους τζίρους, που σημειώθηκαν τη συγκεκριμένη μέρα.

Οπως σημείωσε ο ίδιος «σε πολλές περιπτώσεις σημειώθηκαν τζίροι καλύτεροι και από την εορταστική περίοδο».

Σκιαγραφώντας την εικόνα της τοπικής αγοράς, ο κ. Οντόπουλος υπογράμμισε ότι «όλοι τηρούν στάση αναμονής και ελπίζουμε ότι θα διατηρηθεί το καταναλωτικό ενδιαφέρον, καθώς τα δύο τελευταία χρόνια διαπιστώνουμε ότι η Black Friday επηρεάζει τον τζίρο των εορτών. Ελπίζουμε να μη συμβεί το ίδιο και φέτος» είπε.

Στο μεταξύ, η αγορά είναι πανέτοιμη, τα καταστήματα το ίδιο, με ποικιλία ειδών και καλές τιμές και τον πρόεδρο να υπογραμμίζει ότι «υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, προκειμένου να κάνουμε καλές εισπράξεις».

Χαρτοπόλεμος την παραμονή Ανοιχτά θα παραμείνουν τα καταστήματα τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με ωράριο λειτουργίας 11 το πρωί έως 6 το απόγευμα, σύμφωνα με το εορταστικό πρόγραμμα του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου.

Ο παραδοσιακός χαρτοπόλεμος θα αναβιώσει και φέτος, με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου, που καταβάλλει προσπάθειες, προκειμένου να «ζεσταθεί» το κλίμα στην αγορά. Ο χαρτοπόλεμος θα αρχίσει στις 6 το απόγευμα, στην καρδιά της εμπορικής αγοράς, μόλις κλείσουν τα καταστήματα, με τον Εμπορικό Σύλλογο να απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής σε επαγγελματίες και καταναλωτές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου