ΕΛΛΑΔΑ

«Βιοτεχνία» κοκαΐνης: Με στάμπα οίκου μόδας και… Ελ Τσάπο

βιοτεχνία-κοκαΐνης-με-στάμπα-οίκου-271182

Μέχρι και στάμπα γνωστού οίκου μόδας θα χρησιμοποιούσε σπείρα η οποία θα έφτιαχνε “βιοτεχνία” – παραγωγής κοκαΐνης στα πρότυπα των καρτέλ της Λατινικής Αμερικής.

Πέρα από τη στάμπα του γνωστού οίκου, το κύκλωμα νόθευσης και διακίνησης της ναρκωτικής ουσίας θα χρησιμοποιούσε τα λογότυπα «Chapo» και «κορώνα-Queen». Το «Chapo» προέρχεται από τον Χοακίν Γκουσμάν, μεξικάνο βαρώνο της κοκαΐνης ηγέτης του καρτέλ Σιναλόα γνωστός ως «El Chapo».

Τα παραπάνω ευρήματα τα εντόπισαν τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, στην κατοχή ενός 37χρονου οδηγού νταλίκας, ο οποίος συνελήφθη στην Μάνδρα Αττικής στις 7 Νοεμβρίου 2019, έχοντας στην κατοχή του 1 κιλό και 258 γραμμάρια κοκαΐνης. Η ποσότητα ήταν μικρή για να δικαιολογεί τα δοχεία με 2 κιλά νοθευτικής σκόνης και κυρίως οι στάμπες με τα ανάγλυφα και τα πλαίσια επανατυποποίησης ναρκωτικών. Ο 37χρονος είχε συλληφθεί και στο παρελθόν σε μεγάλη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών. Όλα αυτά προκάλεσαν τον αστυνομικό ενδιαφέρον και τον λεπτομερή έλεγχο, «πόντο-πόντο» της νταλίκας, όπου σε κρύπτη στην οροφή της βρήκαν περισσότερα από 22 κιλά κοκαΐνης, υψηλής καθαρότητας την οποία θα την νόθευαν τριπλασιάζοντας την ποσότητα. Παράλληλα θα τοποθετούσαν τα λογότυπα των λατινοαμερικάνικων καρτέλ προκειμένου να καταλάβουν και αυτή σημαντικό χώρο στην διακίνηση του συγκεκριμένου ναρκωτικού.

Η συγκεκριμένη ποσότητα έφθασε στην χώρα μας από Ιταλία με όχημα μεταφορών, μέσω του λιμανιού της Πάτρας, όπως τόνισε ο Διοικητής Ασφάλειας Αττικής Υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης.

Στο μεταξύ προχθές, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, καταστράφηκαν σε υψικάμινο: 86 περίπου κιλά ηρωίνης, πάνω από 64 κιλά κοκαΐνης, 2 τόνοι και 616 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, πάνω από 6,5 κιλά κατεργασμένης κάνναβης, 4.334 δενδρύλλια κάνναβης, ποσότητες μεθαμφεταμίνης και 306 φαρμακευτικά δισκία. Οι ποσότητες που καταστράφηκαν προέρχονται από περισσότερες από 100 υποθέσεις παραγωγής, μεταφοράς αποθήκευσης ή εμπορίας ναρκωτικών ουσιών. Να σημειωθεί πως από τον Ιανουάριο μέχρι και το Νοέμβριο του 2019 οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας διαχειρίστηκαν πάνω από 12.000 υποθέσεις ναρκωτικών, συνέλαβαν για την εμπλοκή τους στις υποθέσεις αυτές 14.440 άτομα, ενώ κατάσχεσαν περίπου 11 τόνους κάνναβης, πάνω από 365 κιλά ηρωίνης, περίπου 228 κιλά κοκαΐνης και πάνω από 34.200 ναρκωτικά χάπια.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου