«Μπλόκο» κατοίκων της Λέρου σε πρόσφυγες και μετανάστες

Τελευταία ενημέρωση: 2019-12-05, 11:50:09
«Μπλόκο» κατοίκων της Λέρου σε πρόσφυγες και μετανάστες

Την αποβίβαση προσφύγων και μεταναστών στη Λέρο εμπόδισαν τα ξημερώματα της Πέμπτης κάτοικοι του νησιού με επικεφαλής τον δήμαρχο, με αποτέλεσμα το πλοίο που τους μετέφερε να αναχωρήσει χωρίς τελικά να κατέβουν οι μετανάστες.

Οι πρόσφυγες μεταφέρονταν με πλοίο Blue Star Patmos από άλλα νησιά της Δωδεκανήσου. Μετά την άφιξη του πλοίου στο λιμάνι της Λέρου αντιπροσωπεία -αποτελούμενη από τον δήμαρχο κ. Μιχάλη Κόλια, αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους και εκπροσώπους φορέων- επιβιβάστηκε στο πλοίο απαιτώντας να μην αποβιβαστούν οι επιβαίνοντες πρόσφυγες-μετανάστες.

Κατόπιν διαβουλεύσεων τόσο με τους αστυνομικούς που συνόδευαν τους πρόσφυγες-μετανάστες όσο και με το πλήρωμα του Blue Star Patmos καθώς και με το Λιμεναρχείο, αποφασίστηκε η αναχώρηση του πλοίου χωρίς τελικά να αποβιβαστούν οι μετανάστες στο νησί.

Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος επισήμανε ότι η Λέρος δεν πρόκειται να δεχτεί άλλους μετανάστες και πρόσφυγες και πως ανάλογες θα είναι οι αντιδράσεις εάν επιχειρηθεί ξανά κάτι τέτοιο.

Όπως τόνισε ο κ. Κόλιας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Δήμος Λέρου απαιτεί την άμεση αποσυμφόρηση του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης, τη μεταφορά στη Λέρο όσων προσφύγων-μεταναστών εντοπίζονται μόνο εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Λέρου, τη μετακίνηση προς την ενδοχώρα των νεοαφιχθέντων προσφύγων-μεταναστών εντός δύο ημερών, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις των αρμοδίων.

Πηγή: cnn.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
9
=