ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις επιθέσεις αδέσποτων σε βάρος μαθητών σχολείου

θεσσαλονίκη-συγκέντρωση-διαμαρτυρί-284424

Το μεσημέρι της Δευτέρας (13:00) η συγκέντρωση από την Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης – Αφορμή οι επιθέσεις σκύλων σε μαθητές έξω από έξω από το 11ο Γυμνάσιο-Λύκειο Θεσσαλονίκης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει στις 13:00 της Δευτέρας στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης η Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, με αφορμή τις επιθέσεις σκύλων που γίνονται το τελευταίο διάστημα έξω από το 11ο Γυμνάσιο-Λύκειο Θεσσαλονίκης.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, ενώ ο διευθυντής του σχολείου κ. Βλαχόπουλος είχε μιλήσει την προηγούμενη εβδομάδα στο GRTimes, εξηγώντας ότι: «Έχουμε αδέσποτα εδώ και τρία χρόνια, αλλά από τον Σεπτέμβριο που η αγέλη μεγάλωσε ξεκίνησαν οι επιθέσεις. Δέκα έχουν γίνει μέσα τρεις μήνες σε μαθητές και μαθήτριες. Μέχρι στιγμής είχαμε αμυχές και σκισίματα ρούχων, αλλά όπως καταλαβαίνετε υπάρχει ανασφάλεια και φοβία. Είναι οκτώ τα σκυλιά με έναν άσπρο, άγριο αρχηγό και καραδοκούν κάθε μέρα στο μικρό αλσύλλιο μπροστά από το σχολείο. Φοβόμαστε. Θα μας φάνε τα σκυλιά».

Ακολούθησαν ακόμα δύο επιθέσεις σε βάρος δύο παιδιών του σχολείου, με την μητέρα του ενός παιδιού να τονίζει στο GRTimes: «Έχουμε καθημερινά κρούσματα. Πρέπει τουλάχιστον να σπάσει η αγέλη. Οι γονείς έχουν εξαγριωθεί. Τα παιδιά φοβούνται. Δεν μπορούν οι γονείς και οι καθηγητές να γίνουν οι σωματοφύλακες των παιδιών στο σχολείο. Ο δήμος Θεσσαλονίκης είναι από τους λίγους δήμους που έχουν δύο κτηνιάτρους και τμήμα στελεχωμένο για τέτοια θέματα».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα, η ΕΛΜΕ ζητά:

«Την οριστική επίλυση του προβλήματος με την άμεση απομάκρυνση της αγέλης από την ευρύτερη περιοχή των σχολείων, ώστε να εξασφαλιστεί πλήρως η ακεραιότητα όσων προσέρχονται στο σχολείο, με ταυτόχρονη μέριμνα για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ζώων (εξασφάλιση ασφαλών χώρων διαβίωσης, εμβολιασμούς , στειρώσεις, αποπαρασίτωση, εξασφάλιση τροφής κλπ.) .

Μέχρι τότε να παράσχει ο δήμος, μέσω της Δημοτικής Αστυνομίας, προστασία στα σχολεία τις ώρες προσέλευσης, λειτουργίας και αποχώρησης.

Η ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίες συνεχώς και εγγράφως επισημαίνουν και καθιστούν υπεύθυνους τους εκπαιδευτικούς για την ασφάλεια των μαθητών, να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους και να προστατέψουν τόσο τους μαθητές όσο και τους εκπαιδευτικούς. Έχουν ενημερωθεί από τα σχολεία και φέρουν μαζί με το Δήμο Θεσσαλονίκης ακέραια την ευθύνη για οτιδήποτε συμβαίνει ή θα συμβεί στο μέλλον».

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου