ΕΛΛΑΔΑ

Νάξος: Κρατούσε φυλακισμένα σε άθλιες συνθήκες άγρια πτηνά

νάξος-κρατούσε-φυλακισμένα-σε-άθλιες-292242

Οι αστυνομικοί παρέδωσαν στον Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου συνολικά 11 άγρια πτηνά, μεταξύ των οποίων καρδερίνες και φλώρους

Με εντολή της Εισαγγελίας Νάξου που είχε δεχθεί καταγγελίες, άνδρες της Αστυνομίας του νησιού έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι ενός κατοίκου της Χώρας όπου διαπίστωσαν ότι κρατούσε φυλακισμένα δεκάδες άγρια πτηνά, των οποίων η αιχμαλωσία απαγορεύεται!

Ο δράστης είχε στήσει σε κοινή θέα στην αυλή του, αλλά και μέσα στην κατοικία του, αυτοσχέδια κλουβιά και καφάσια, μέσα στα οποία ζούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες μέσα σε ακαθαρσίες δεκάδες περιστέρια διαφόρων ειδών, άγρια ωδικά πτηνά, ένας φασιανός, αλλά και κότες, ακόμη και κουνέλια! Εκτός αυτών, κατασχέθηκαν έτοιμες ξόβεργες που χρησιμοποιούσε για την παγίδευση των άγριων πτηνών.

Οι αστυνομικοί παρέδωσαν στον Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου συνολικά 11 άγρια πτηνά, μεταξύ των οποίων καρδερίνες, φλώρους και φανέτο και η τοπική Φιλοζωική θα μεριμνήσει για τα υπόλοιπα οικόσιτα πουλερικά και ζώα που κατασχέθηκαν. Ο ιδιοκτήτης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου