ΕΛΛΑΔΑ

Σε διαθεσιμότητα αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που πήγε… βόλτα κρατούμενο

σε-διαθεσιμότητα-αξιωματικός-της-ελ-α-292932

Δύο αστυνομικοί, εκ των οποίων ο ένας αξιωματικός, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα για τη… «βόλτα» κρατούμενου εκτός κρατητηρίου στο Ηράκλειο Κρήτης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., έχει ήδη διαταχθεί ΕΔΕ, ενώ μαζί με τον κρατούμενο οι δύο αστυνομικοί οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα με τη διαδικασία του αυτόφωρου.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας: «Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα Αστυνόμος Α’ και Αρχιφύλακας, που υπηρετούν σε υπηρεσίες της Κρήτης και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ).

Η υπόθεση αφορά σε περιστατικό που έλαβε χώρα την 03:10 ώρα της 23/11/2019, όταν ο Αστυνόμος Α’, εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας, μετέβη σε άλλη Αστυνομική Υπηρεσία, όπου εκτελούσε καθήκοντα Αξιωματικού Υπηρεσίας ο Αρχιφύλακας και αφού παρέλαβε ιδιώτη κρατούμενο για υγειονομική παράβαση επέστρεψαν μαζί μετά από περίπου τρεις ώρες. Οι δύο αστυνομικοί και ο ιδιώτης συνελήφθησαν, σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας και οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

Το χρονικό

Η πρωτοφανής υπόθεση ξεκίνησε όταν αστυνομικοί έκαναν ελέγχους το βράδυ του Σαββάτου σε μπαρ του Ηρακλείου για ηχορύπανση και άλλες παραβάσεις, ύστερα από καταγγελίες πολιτών.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε συλλήψεις ιδιοκτητών μπαρ, αφού πρώτα βεβαιώθηκαν οι παραβάσεις. Ένας από τους ιδιοκτήτες νυχτερινού καταστήματος φέρεται να γνώριζε αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος μετέβη στο αστυνομικό μέγαρο Ηρακλείου και πήρε από τα κρατητήρια τον συλληφθέντα (ιδιοκτήτη μπαρ και φίλο του). Ο αξιωματικός και ο κρατούμενος έλειψαν για αρκετές ώρες και επέστρεψαν στο αστυνομικό μέγαρο νωρίς το πρωί της Κυριακής.

Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί αναζητούσαν τον κρατούμενο, ο οποίος είχε εξαφανιστεί. Το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στην Κρήτη, καθώς ο αξιωματικός φέρεται να γνώριζε και να σύχναζε στο μαγαζί του ιδιοκτήτη μπαρ που συνελήφθη και «απελευθερώθηκε» με πρωτοβουλία του. Ο δεύτερος αστυνομικός που τέθηκε σε διαθεσιμότητα φέρεται να ήταν υπεύθυνος για τη φύλαξη του κρατουμένου.

[ethnos.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου