ΕΛΛΑΔΑ

Επαναστατική Αυτοάμυνα: “Αθώος“ δηλώνει ο έγκλειστος Σταθόπουλος

επαναστατική-αυτοάμυνα-αθώος-δηλώ-293278

Αρνείται κάθε συμμετοχή στην Επαναστατική Αυτοάμυνα από τις φυλακές Λάρισας ο Βαγγέλης Σταθόπουλος, ενώ για τον Διονύση Μπάκα τονίζει πως λέει “μπούρδες και ψέματα”.

«Δεν την είχα ακούσει (Επαναστατική Αυτοάμυνα) και έμεινα αυτό που λένε μ……….» υποστήριξε ο 41χρονος Βαγγέλης Σταθόπουλος σε τηλεφωνική του συνέντευξή, μέσα από τις φυλακές Λάρισας, στο διαδικτυακό κανάλι Omnia.tv, αρνούμενος ότι είναι μέλος της και ότι συμμετείχε στην ληστεία στο κατάστημα του ΟΠΑΠ στον Χολαργό, όπου τραυματίστηκε ο 46χρονος καταζητούμενος Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης.

Το πρώην μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα» αναφέρει τις συνθήκες σύλληψής του και τη βία που του ασκήθηκε, ενώ όταν του είπαν ότι κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα», απαντά:

«Προσωπικά επειδή δεν παρακολουθούσα γενικά τα γεγονότα για αυτού του είδους ένοπλη οργάνωση. Δεν την είχα ακούσει και έμεινα αυτό που λένε μ…….. . Από που και ωσπού να κατηγορούμαι για κάτι τέτοιο». Περιγράφει την δική του εκδοχή για την λήψη DNA με τη βία, ενώ αναφέρει πως μετά την αποφυλάκισή του ασχολήθηκε με την σχολή πολεμικών τεχνών και του έμενε ελάχιστον χρόνος για τον εαυτό του.

Αναφορικά με τον δεύτερο συλληφθέντα, τον 45χρονο Διονύση Μπάκα, τον ιδιοκτήτη του σπιτιού στον Χολαργό, υποστηρίζει ότι είτε από φόβο, είτε γιατί έτσι του υπέδειξαν οι αστυνομικοί «σε ποιον να τα φορτώσει, σε εμένα, δεν πιστεύω ακριβώς ότι είναι ρουφιάνος, αλλά αυτά είναι μπούρδες και ψέματα».

Για την εμπλοκή του στην φροντίδα του τραυματισμένου Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Εκείνο το βράδυ επικοινώνησε μαζί μου κάποιος, δεν θα πω τον τρόπο, και μου είπε ότι ο Δημήτρης είναι τραυματίας, από δεν ξέρω τι, δεν με αφορά, από κάποιο όπλο. Λόγω της ιδιότητας μου στην προπονητική μπορούσα να δώσω πρώτες βοήθειες. Πήγα στο σπίτι του άλλου ανθρώπου (Διονύση Μπάκα) στον Χολαργό. Δεν μπόρεσα να δώσω πρώτες βοήθειες και ζήτησα συμβουλές από μία προσωπική μου φίλη γιατρό. Ούτε αυτή μπόρεσε, γιατί φοβήθηκε και είχε εφημερία. Μου έδωσε οδηγίες για πρώτες βοήθειες, πήρα αντιβιώσεις και μετά έφυγα με ταξί και δεν ξαναείδα τον Δημήτρη».

Για την παρέμβαση του Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη με κείμενό του στο διαδίκτυο, σχετικά με την υποστήριξη που έδειξε στον Διονύση Μπάκα, ο Βαγγέλης Σταθόπουλος αναφέρει «πως αν ήξερε τι έκανε δεν θα μιλούσε έτσι για τον συγκεκριμένο άνθρωπο».

Ο 41χρονος ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία σχέση με την ληστεία και την Επαναστατική Αυτοάμυνα, γιατί αν είχε θα είχε αναλάβει την ευθύνη και συμπληρώνει:

«Σε όλα τα χτυπήματα της, έχω το τέλειο άλλοθι, γιατί ήμουν στην φυλακή ή διοργανωτής φεστιβάλ ενίσχυσης του ταμείου αλληλεγγύης, ενώ μια άλλη φορά ήμουν στο χωριό της συντρόφισσάς μου». Στο τέλος της συνέντευξής του, ο Βαγγέλης Σταθόπουλος, περιγράφει τις άθλιες συνθήκες στις φυλακές Λάρισας.

Να σημειωθεί ότι γενετικό υλικό του 41χρονου έχει εντοπιστεί στην μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιήθηκε στην ληστεία του Χολαργού, ενώ εμφανίζεται και σε βιντεοληπτικό υλικό, σε κρίσιμα χρονικά σημεία, πριν και μετά την ληστεία.

thetoc.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου