ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος στους φόρους ζητά η Ιεραρχία

τέλος-στους-φόρους-ζητά-η-ιεραρχία-420926

 

«Φτάνουν πια οι φόροι και οι περικοπές των χαμηλών εισοδημάτων. Φτάνουν πια οι στρατιές των ανέργων. Αναζητείστε τους φοροφυγάδες και ελέγξτε το κεφάλαιο».

Το μήνυμα στην κυβέρνηση αποστέλλεται από τη Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, σε ειδική εγκύκλιο της, την οποία απηύθυνε, σήμερα Παρασκευή «Προς Τον Λαό» και θα διανεμηθεί στους ναούς όλης της χώρας της επόμενες ημέρες.

Η Ιεραρχία δηλώνει τη συμπαράστασή της χωρίς «ιδιοτέλεια ή αλλότριες επιδιώξεις στους χαμηλόμισθους χαμηλοσυνταξιούχους τους ανέργους και τους απολυθέντες από τις δουλειές τους, τους αγανακτισμένους και τους δοκιμαζόμενους αδελφούς μας».

Και αφού χαρακτηρίζει εφιαλτική την κατάσταση που κυριαρχεί σημειώνει ότι δεν πρόκειται μόνο για οικονομική, αλλά για βαθύτατα ηθική και πνευματική κρίση, «αφού η κυριαρχία της αμαρτίας χωρίς μετάνοια είναι η αιτία παντός κακού σε κάθε ανθρώπινη κοινωνία και εποχή».

Η Σύνοδος των Ιεραρχών, αναφέρεται στη συνέχεια στο κείμενό της, στο φιλανθρωπικό έργο που αναπτύσσει σε όλη την ελληνική επικράτεια και απαντώντας στους επικριτές της τονίζει: «το συνεχές παραλήρημα της άγνοιας και της μυθοπλασίας, σχετικά με τον αμύθητο πλούτο της ακίνητης περιουσίας που διαθέτει η εκκλησία, "τον οποίο θα πρέπει να μοιράσει στον λαό", μας οδηγεί να δηλώσουμε ότι η εκκλησία θα δώσει ότι της απέμεινε όταν αυτή κρίνει χρονικά και με τον τρόπο που αυτή γνωρίζει».

Σε μία κίνηση, μάλιστα, να δείξουν ότι η εκκλησία αποτελεί τον συνδετικό κρίκο της ελληνικής κοινωνίας, οι αρχιερείς καλούν τον λαό να σταθεί όρθιος: «Αδέλφια μας και παιδιά μας, η εκκλησία ως μητέρα δεν πρόκειται ποτέ να σας απογοητεύσει και να σας εγκαταλείψει. Αγρυπνεί. Συνεχώς θα προσφέρει και θα προσφέρεται έμπρακτα. Έστω και αν την αμφισβητούν. Σταθείτε κοντά της, στηριχθείτε σ’ αυτήν κλείστε αυτιά σας στις σειρήνες των σκοπιμοτήτων και ακούστε το μήνυμα της ελπίδας και της προσδοκίας για ένα καλύτερο αύριο, περισσότερο ανθρώπινο και κοινωνικό», τονίζει με έμφαση η Ιεραρχία.

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου