ΕΛΛΑΔΑ

ΕΡΤ: «Fake news» ότι κόπηκε το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου

ερτ-fake-news-ότι-κόπηκε-το-ντοκιμαντέρ-του-296836

Η ΕΡΤ θα αγοράσει κατ’ αποκλειστικότητα τα δικαιώματα προβολής της ταινίας στην Ελλάδα για τα επόμενα χρόνια.

Η «είδηση» που δημοσιεύτηκε από σειρά ΜΜΕ ότι δήθεν η νέα διοίκηση της ΕΡΤ έκοψε το νέο ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου είναι fake news, επισημαίνει με σημερινή του ανακοίνωση ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας.

«Αν κάποιος εκ των δημοσιογράφων που διαδίδουν fake news ότι τάχα η ΕΡΤ έκοψε τη νέα ταινία του Γιώργου Αυγερόπουλου είχε μπει στον κόπο να τηλεφωνήσει είτε στην ΕΡΤ, είτε στον ίδιο το δημοσιογράφο, θα πληροφορείτο το εξής: ο κ. Αυγερόπουλος συναντήθηκε δύο φορές με τη νέα διοίκηση της ΕΡΤ και συμφώνησαν αντί της εκ των υστέρων συμβολικής χρηματοδότησης της ταινίας του “AGORA 2”, η ΕΡΤ να αγοράσει κατ’ αποκλειστικότητα τα δικαιώματα προβολής της στην Ελλάδα για τα επόμενα χρόνια. Αυτό ακριβώς αποφάσισε το ΔΣ της ΕΡΤ και μάλιστα ομόφωνα» αναφέρει η ανακοίνωση.

Όπως προσθέτει η ανακοίνωση «στις ίδιες συναντήσεις μάλιστα συζητήθηκε και το ενδεχόμενο νέας συνεργασίας του δημοσιογράφου με τη δημόσια τηλεόραση -η οποία είχε διακοπεί τα τελευταία χρόνια- με μια νέα σειρά ντοκiμαντέρ του “Εξάντα” και μάλιστα σε σύμπραξη με το διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο ARΤΕ, με το οποίο ήδη συνεργάζεται ο Γιώργος Αυγερόπουλος».

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου