ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Νέα περιστατικά βίας σε βάρος εργαζομένων νοσοκομείων

ποεδην-νέα-περιστατικά-βίας-σε-βάρος-ε-297495

Συνεχίζονται με σταθερό -δυστυχώς- ρυθμό τα περιστατικά βίας σε βάρος εργαζομένων από ασθενείς ή συνοδούς τους στα δημόσια νοσοκομεία, όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). Τα δύο πρόσφατα αλλά όχι και τελευταία καταγράφηκαν στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και στο νοσοκομείο Βέροιας.

Ειδικότερα, στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», το βράδυ της περασμένης Κυριακής, 12χρονο εγκαταλελειμμένο παιδί από προνοιακή δομή μεταφέρθηκε στο νοσηλευτικό ίδρυμα με συνοδεία τριών επαγγελματιών υγείας. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το παιδί ήταν σε έντονη κατάσταση και επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο στους δύο επαγγελματίες που τον συνόδευαν, τραυματίζοντάς τους. Με νέα εισαγγελική εντολή ο 12χρονος προστέθηκε στα εγκαταλελειμμένα παιδιά που βρίσκονται στο Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει τις δύσκολες συνθήκες τις οποίες αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και καλούν τον υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια και την Υφυπουργό Εργασίας,κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου, να μεταφέρουν άμεσα τα δεκάδες εγκαταλελειμμένα παιδιά από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» σε Προνοιακές Μονάδες.

Βίαιο συμβάν συνέβη και στο νοσοκομείο Βέροιας το περασμένο Σάββατο, κατά τη διακομιδή 55χρονου Ρομά από το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, ο 55χρονος ήταν χωρίς σφυγμό, και έγινε προσπάθεια ανάνηψης χωρίς όμως αποτέλεσμα. «Οι συγκεντρωμένοι συγγενείς χτύπησαν τον γιατρό που τούς ενημέρωσε για την έκβαση του περιστατικού. Ωστόσο, ο Διοικητής του νοσοκομείου αρνήθηκε να κάνει μηνυτήρια αναφορά» αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος, και καλεί τους διοικητές να λάβουν αφενός μεν μέτρα φύλαξης στα νοσοκομεία, αφετέρου να προστατεύσουν το προσωπικό με κάθε νόμιμο μέσο που διαθέτουν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου