ΕΛΛΑΔΑ

Στα μαχαίρια ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τον «τουρίστα» Τσίπρα

στα-μαχαίρια-νδ-και-συριζα-για-τον-του-301614

Η εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου «άναψε φωτιές» με την ΝΔ τον χαρακτηρίζει «τουρίστα» και το ΚΙΝΑΛ να τον κατηγορεί για υποκρισία. Στον αντίποδα η Κουμουνδούρου επιτέθηκε στο πρωθυπουργό που ήταν στο Λονδίνο.

Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να μην κατέθεσε στεφάνι στο ιστορικό ίδρυμα όπως έπραττε πριν αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, αλλά πήρε μέρος στην πορεία προς την Αμερικανική πρεσβεία. Ντυμένος casual, με δερμάτινο μπουφάν, τζιν παντελόνι και αθλητικά παπούτσια, συναντήθηκε με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν συγκεντρωμένα στις αρχές της Σταδίου, στα Χαυτεία.

Τον υποδέχθηκε η Ρένα Δούρου και ακολούθησαν οι σέλφις, τα χαμόγελα και τα συνθήματα με πρωτοκλασάτους βουλευτές του κόμματος, όπως τους Νίκο Βούτση, Πάνο Σκουρλέτη, Νίκο Παππά, Δημήτρη Τζανακόπουλο, Νίκο Φίλη, Γιάννη Μπαλάφα αλλά και τις κυρίες Εύη Αχτσιόγλου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Κατερίνα Νοτοπούλου και Τασία Χριστοδουλοπούλου. Πιασμένοι όλοι α λα μπρατσέτα πήραν μέρος στην πορεία, επιστρέφοντας με αυτή την στρατηγική στο παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ, αρκετά χρόνια πριν διεκδικήσει την εξουσία.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε χθες να ισορροπήσει ανάμεσα στο κόμμα που προσπαθεί να ανασυγκροτήσει μετά τις εκλογές αλλά και τις σχέσεις που είχε αναπτύξει με τις ΗΠΑ την περίοδο που ήταν στην εξουσία. Όμως το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να αποχωρήσει στα μέσα της πορείας, και δεν έφτασε μέχρι την Αμερικανική πρεσβεία όπως έκανε τις εποχές που ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο 3% πυροδότησε τις έντονες αντιδράσεις της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ.

Το κυβερνών κόμμα χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα «τουρίστα» καθώς επέλεξε να αποχωρήσει στην πλατεία Συντάγματος. «Η πορεία είχε προορισμό την αμερικανική πρεσβεία. Ο Αλ. Τσιπρας σταμάτησε κάπου στη Μεγάλη Βρετανία. Ισως πήγε για απογευματινό τσάι. Πήγε, είδε, έφυγε. Τουρίστας και στις διαδηλώσεις. Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ σε μια εικόνα» τόνιζαν χαρακτηριστικά πηγές της ΝΔ . Για υποκρισία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο η Χαριλάου Τρικούπη «Ο κ. Τσίπρας τα προηγούμενα χρόνια ήταν τακτικός επισκέπτης της πρεσβείας. Φέτος ξανάρχισε να διαδηλώνει απ’ έξω. Η υποκρισία στο αποκορύφωμα της».

Η Κουμουνδούρου απαντώντας στη ΝΔ επιτέθηκε στον πρωθυπουργό οποίος το Σαββατοκύριακο ήταν σε προγραμματισμένο ιδιωτικό ταξίδι στο Λονδίνο το οποίο είχε ανακοινώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος από την προηγούμενη Τρίτη. «Το να τολμά να μιλά για τουρισμό η ΝΔ, όταν ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε ανήμερα του Πολυτεχνείου να κάνει long weekend στο Λονδίνο, είναι το λιγότερο αστείο. Όσο αστείο άλλωστε ήταν και το να βγαλει tweet για το Πολυτεχνείο, μεταξύ μιας παρτίδας τένις και ενός γεύματος με σούσι στις όχθες του Τάμεση. Ενημερώνοντάς μας μάλιστα, ότι το μήνυμα της εξέγερσης του Νοέμβρη είναι το δόγμα της ασφαλείας» ανέφεραν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου