ΕΛΛΑΔΑ

Παραιτήθηκε από Τεχνόπολη και Δήμο Αθηναίων η Κατερίνα Γκαγκάκη

παραιτήθηκε-από-τεχνόπολη-και-δήμο-αθ-305950

Την παραίτησή της από τη θέση της υπευθύνου του τομέα Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων, όσο και της προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Τεχνόπολης υπέβαλλε η Κατερίνα Γκαγκάκη, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τον τρόπο που σχολίασε το περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης και ασέλγειας σε βάρος φοιτήτριας Νομικής, μέσα στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ.

«Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις, για λόγους ευθιξίας, της Δημοτικής Συμβούλου Κατερίνας Γκαγκάκη, από τη θέση της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της «Τεχνόπολις» και της Δήμητρας – Ινέζ Αγγελή – Λυκούδη από τη θέση της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου για το Παιδί. Η νέα Δημοτική Αρχή της Αθήνας συνεχίζει απρόσκοπτα. Καμία σκιά, καμία πολιτική εκμετάλλευση του έργου και της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει στην πόλη μας.», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Το χρονικό

Η διακωμώδηση του περιστατικού ασέλγειας στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα, στην οποία συμμετείχε η κ. Γκαγκάκη, προκάλεσε κύμα αντιδράσεων στην κοινή γνώμη.

Ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ», Παύλος Γερουλάνος, ήταν αυτός που ζήτησε την παραίτηση της Κατερίνας Γκαγκάκη με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συγκεκριμένα είχε αναφέρει:

«Τα πράγματα είναι απλά: Η κυρία Γκαγκάκη δεν μπορεί και δεν θα έπρεπε να παραμείνει στη θέση της, ως ένδειξη κατανόησης ότι συμπεριφορές όπως η δική της στην επίμαχη τηλεοπτική εκπομπή δεν έχουν θέση ούτε στον χώρο ευθύνης της, ούτε στην ελληνική κοινωνία».

Όπως έγινε γνωστό, σήμερα Τετάρτη, η υπέυθυνη του τομέα Πολιτισμού στον δήμο Αθηναίων, έθεσε την παραίτησή της στη διάθεση του Κώστα Μπακογιάννη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου