ΕΛΛΑΔΑ

«Ο μικρός Ομπάμα από την Ελλάδα»

ο-μικρός-ομπάμα-από-την-ελλάδα-421856

Την καλύτερη των εντυπώσεων άφησε η επίσκεψη του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στο Βερολίνο, όπως αποδεικνύεται από τα σχόλια του γερμανικού Τύπου. Ξεχωρίζουν η Financial Times Deutschland που μιλούν για έναν "μικρό Ομπάμα από την Ελλάδα" και το Spiegel, το οποίο υπογραμμίζει ότι ο κ. Παπανδρέου "δεν τα έχει παρατήσει, πιστεύει στην Ευρώπη, αγωνίζεται και δουλεύει σκληρά".

Μοναδική παραφωνία η Bild, η οποία επιμένει στα σενάρια χρεοκοπίας, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο εκτιμάται να γίνει πριν από τα Χριστούγεννα.

Η εκτίμηση ότι "ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εντυπωσίασε στο Βερολίνο τους Γερμανούς βιομηχάνους με την άνετη και γεμάτη αυτοπεποίθηση εμφάνισή του", διατυπώνεται σε άρθρο του Claus Hulverscheidt, με τίτλο "Παπανδρέου: Θέλω να σώσω τη χώρα", που δημοσιεύεται στην Suddeutsche Zeitung.

"Ο Παπανδρέου απαιτεί σεβασμό για τη χώρα του", είναι ο τίτλος της Die Welt, η οποία υποστηρίζει ότι "η Ελλάδα αξίζει μια δίκαιη ευκαιρία".

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung, από την πλευρά της, χαρακτηρίζει την ομιλία του πρωθυπουργού "σημαντική, αυτοκριτική και γεμάτη αυτοπεποίθηση", υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι "ενώ έχει πάρει φωτιά το σπίτι του, γιατί οι συμπατριώτες του αντιδρούν δυναμικά στην πολιτική των περικοπών", ο κ. Παπανδρέου προσπάθησε "να διασκεδάσει τις σοβαρές αμφιβολίες των Γερμανών για το ότι οι Έλληνες παίρνουν στα σοβαρά τις περικοπές".

Στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Spiegel, ο Γ. Παπανδρέου χαρακτηρίζεται ως "ο μίστερ-Κρίση", ο οποίος μπροστά στους Γερμανούς βιομηχάνους δεν αναφέρθηκε καθόλου στη λέξη "χρεοκοπία".

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου