ΕΛΛΑΔΑ

Πριόνισαν κολόνα για να βυθιστεί στο σκοτάδι δομή προσφύγων

πριόνισαν-κολόνα-για-να-βυθιστεί-στο-σ-306643

Κολόνες της ΔΕΗ έξω από πρώην στρατόπεδο στην Αγία Βαρβάρα Ημαθίας, στο οποίο εδώ και 3,5 χρόνια διαμένουν περίπου 500 πρόσφυγες και μετανάστες, πριόνισαν άγνωστοι, με στόχο η δομή φιλοξενίας να βυθιστεί στο σκοτάδι. Μία κολόνα της ΔΕΗ έπεσε και καταστράφηκε, ενώ υπάρχουν εμφανή ίχνη πριονίσματος σε άλλες δύο. Να σημειωθεί ότι όλες οι παραπάνω κολόνες τροφοδοτούν με ρεύμα αποκλειστικά τη δομή προσφύγων και μεταναστών της περιοχής.

Μόλις έπεσε η κολόνα, δημιουργήθηκε τεράστιος κίνδυνος ηλεκτροπληξίας γι’ αυτούς που διαμένουν στη δομή. Ωστόσο, ενεργοποιήθηκε αμέσως το αυτόματο σύστημα ασφαλείας και προκλήθηκε διακοπή ρεύματος, ώστε να αποκλειστεί οποιαδήποτε περίπτωση δυστυχήματος. Συνεργεία της ΔΕΗ βρέθηκαν στο σημείο και προχώρησαν σε εργασίες αποκατάστασης.

Δεν δημιουργήθηκαν ποτέ σοβαρά προβλήματα

Μιλώντας στο ethnos.gr, ο δήμαρχος Βέροιας -στα όρια του οποίου ανήκει η Αγία Βαρβάρα-, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, σημείωσε ότι στα 3,5 χρόνια που λειτουργεί στην περιοχή η δομή προσφύγων και μεταναστών δεν σημειώθηκε σοβαρό πρόβλημα, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μην έχουν προχωρήσει σε καμία εκδήλωση διαμαρτυρίας για τη λειτουργία της δομής.

«Το μόνο που σημειώνεται είναι κλοπές φρούτων από τα χωράφια της περιοχής. Δεν είναι ότι θα κλέψει κάποιος λίγα κεράσια ή ένα τσαμπί σταφύλια. Είναι ότι δεν ξέρουν να τα κόβουν από τα δέντρα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στην παραγωγή της επόμενης χρονιάς. Ωστόσο, κανένα σοβαρό πρόβλημα δεν έχει σημειωθεί στην περιοχή και για τον λόγο αυτό οι κάτοικοι δεν διαμαρτύρονται για τη λειτουργία της δομής. Στην αρχή υπήρχαν αντιδράσεις, αλλά πλέον είναι όλα πολύ ήσυχα. Πιστεύω ότι ούτε στο μέλλον θα έχουμε σοβαρά προβλήματα» τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Βοργιαζίδης.

Σε ό,τι αφορά το περιστατικό με το πριόνισμα των κολωνών της ΔΕΗ, ο δήμαρχος Βέροιας σημειώνει ότι του προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία. Παράλληλα, εκτιμάει ότι αυτό εντάσσεται στο γενικότερο κλίμα που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες σε διάφορες περιοχές της χώρας, με πολίτες να αντιδρούν στην άφιξη και στην εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών.

Τονίζει, παράλληλα, ότι είναι πολύ πιθανό ο δράστης ή οι δράστες να μην είναι κάτοικοι της Αγίας Βαρβάρας.

Πηγή: ethnos.gr / φωτό: Verianet

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου