LIFE STYLE

ΕΡΤ: Σχέδια για νέες σειρές και εκποµπές – Συζητήσεις με Βικτόρια Χίσλοπ

ερτ-σχέδια-για-νέες-σειρές-και-εκποµπέ-308276

Πρόθεση της διοίκησης της ΕΡΤ είναι στο πρόγραµµα της επόµενης σεζόν να φιγουράρουν δύο µε τρεις ελληνικές σειρές. Ήδη οι πρώτες επαφές έχουν ξεκινήσει. Πρόσφατα έγινε συνάντηση στελεχών της ΕΡΤ µε τη βραβευµένη βρετανίδα συγγραφέα Βικτόρια Χίσλοπ, η οποία έγινε γνωστή στη χώρα µας από τη σειρά του Mega «Το νησί», που βασίστηκε στο µπεστ σέλερ µυθιστόρηµά της.

Οι δύο πλευρές συζητούν για τη µεταφορά του βιβλίου της Χίσλοπ µε τίτλο «Οι καρτ ποστάλ», το οποίο αναφέρεται στην Ελλάδα. Στη φαρέτρα της ΕΡΤ βρίσκεται ήδη η σειρά «Εξι νύχτες στην Ακρόπολη». Πρόκειται για την τηλεοπτική µεταφορά του µοναδικού µυθιστορήµατος του νοµπελίστα ποιητή µας Γιώργου Σεφέρη. Το στόρι της σειράς εστιάζει σε µια παρέα έξι ατόµων της Αθήνας του 1920. Στη σειρά αυτή εµφανίζονται οι ηθοποιοί: Κατερίνα Μισιχρόνη, Γιώργος Κοντοπόδης, Γρηγορία Μεθενίτη, Φοίβος Μαρκιανός, Γιώργος Μερτζιάνης, Θωµαΐς Ανδρούτσου κ.ά.

Επίσης υπό συζήτηση είναι και µια σειρά µε τίτλο «Ε(Υ)ΦΟΡΙΑ» που φέρει την υπογραφή του Νίκου Πουρσανίδη, ο οποίος εκτός από τις ικανότητές του στην υποκριτική θέλει να αποδείξει το ταλέντο του και στη συγγραφή σεναρίου. Πρόκειται για µια κωµωδία η οποία πραγµατεύεται τα όσα συµβαίνουν στις εφορίες της χώρας µας. Στα σχέδια των υπευθύνων προγράµµατος της ΕΡΤ είναι και η επαναφορά της εµβληµατικής εκποµπής «Παρασκήνιο».

Η ιστορική αυτή εκποµπή, έχοντας καταγράψει και αναδείξει από το 1976 τα πιο σηµαντικά πρόσωπα του πολιτισµού και της τέχνης, θα επιστρέψει υπό την ευθύνη ενός εκ των βασικών δηµιουργών της, του Λάκη Παπαστάθη, µε τον τίτλο «Υστερόγραφο». Εξάλλου, εξέχουσα θέση στο πρόγραµµα της ΕΡΤ θα έχει το παιδί. Ηδη µελετώνται εκποµπές για παιδιά και εφήβους, οι οποίες θα ενταχθούν σταδιακά τόσο στο καθηµερινό πρόγραµµα όσο και σε αυτό του Σαββατοκύριακου. Σε πρώτη φάση ανανεώθηκε και συνεχίζει στην ΕΡΤ2 η εκποµπή του Χρήστου ∆ηµόπουλου µε τίτλο «1.000 χρώµατα του Χρήστου».

[ethnos.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου