ΕΛΛΑΔΑ

Πατέρας στην Πάτρα, εκπαιδεύει τον 6χρονο γιο του στα όπλα και μάλιστα νιώθει υπερήφανος για αυτό

πατέρας-στην-πάτρα-εκπαιδεύει-τον-6χρο-308937

Ανάστατη είναι η εκπαιδευτική κοινότητα της Πάτρας, από καταγγελίες που έχουν γίνει από γονείς μαθητών οι οποίες αφορούν την ανάρτηση βίντεο στο facebook με πρωταγωνιστή μαθητή ηλικίας περίπου 6-7ετών τον οποίο εκπαιδεύει στα όπλα ο πατέρας του με απόλυτο καμάρι. Οι καταγγελίες, οι οποίες ενδέχεται την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές να έχουν φτάσει στον εισαγγελέα, αναφέρουν ότι τα βίντεο με τα όπλα, τα οποία θυμίζουν «ρέπλικες», είναι συνεχή με το παιδί μάλιστα να μιλάει και να κάνει και ανατριχιαστικές περιγραφές όπως «εδώ βάζουμε τη γεμιστήρα», «εδώ βάζουμε τη σιγαστήρα», «εδώ ασφαλίζουμε και πυροβολούμε». «αυτές είναι οι σφαίρες» κ.α.

Όπως αναφέρει το dete.gr σε κάποιο από τα βίντεο το παιδί εμφανίζεται μπροστά σε ένα τραπέζι με πολλά όπλα και με σφαίρες να περιγράφει το πώς γεμίζεις και πυροβολείς, ενώ σε άλλο σημείο εμφανίζεται σε ένα χώρο που θυμίζει την περιοχή του νοτίου πάρκου, να παίζει τρέχοντας σαν καταδρομέας φορώντας και κουκούλα με το όπλο στο χέρι υπό την καθοδήγηση του πατέρα του, ο οποίος του συνιστά να περνάει χιαστί τα δέντρα και να μην ακούγονται τα βήματά του για να μην δίνει στίγμα, ενώ στο τέλος εμφανίζεται να πυροβολεί προς την πλευρά ενός κτιρίου.

«Για την ασφάλειά σου» λέει στο παιδί, ενώ σε άλλο σημείο του λέει «είμαστε μαχητές και θα προσέχουμε τις αδελφές μας» και σε άλλο βίντεο ο νεαρός πατέρας λέει στο παιδί ότι η ενασχόληση με τα όπλα και το στόχο είναι μια θετική δραστηριότητα γιατί σε απομακρύνει από το τάμπλετ.

Τα βίντεο, έχουν προκαλέσει πολύ μεγάλη αίσθηση σε γονείς και εκπαιδευτικούς που δηλώνουν άναυδοι, ενώ γίνεται λόγος για την αναγκαιότητα άμεσης παρέμβασης του εισαγγελέα, καθώς πρόκειται για ένα μικρό παιδί, το θέαμα είναι αγριευτικό και εμφανίζονται τα όπλα σαν ένα είδος παιχνιδιού.

Ο πατέρας, δεν φαίνεται πάντως να έχει συνειδητοποιήσει το πρόβλημα καθώς σε όλα τα βίντεο, κάνει λόγο για ασφάλεια του παιδιού και ασφάλεια της οικογένειας, ενώ δείχνει να καμαρώνει υπέρ του δέοντος με τις επιδόσεις του μικρού στους στόχους, που είναι μπουκάλια, ακόμη και αντικείμενα του σπιτιού, τα οποία επίσης επιδεικνύονται στην κάμερα.

Σε κάποιο σημείο μάλιστα το παιδί λέει στον πατέρα του ότι πέρα από τα όπλα αυτά που έχουν υπάρχουν και τα κανονικά, με τον πατέρα να του λέει «αυτά δεν τα λέμε στην κάμερα».

Παιδοψυχολόγοι: «Το παιδάκι με το όπλο στο χέρι, δεν αμύνεται»

Η ψυχολόγος και ψυχοπαιδαγωγική σύμβουλος Χρυσούλα Μαυράκη δηλώνει πως σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από τη βία, με τραγικά συμβάντα τόσο συχνά στην επικαιρότητα και τη βαριά σκιά της τρομοκρατίας να πλανάται πάνω από την υφήλιο, τα πολεμικά παιχνίδια κρίνονται τελείως ακατάλληλα και επικίνδυνα». Πόσο μάλλον οι ρεπλίκες και ειδικά όταν ο ίδιος ο γονιός εκπαιδεύει το παιδί στην χρήση.

«Το κακό είναι ότι επιτρέπουμε και συμφωνούμε με τη χρήση όπλων, άρα και βίας, χωρίς να μπορούμε να εξηγήσουμε τα περί άμυνας και όχι επίθεσης. Το παιδάκι με το όπλο στο χέρι, δεν αμύνεται. Κυνηγά τους κακούς, βέβαια, αλλά τους κυνηγά και τους πυροβολεί και τους σκοτώνει. Αυτό είναι, όμως, το κακό: Η έλλειψη σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή που αφαιρείται τόσο εύκολα, σαν παιχνίδι»

Πηγή: dete.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου