ΕΛΛΑΔΑ

Καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι και ανεμοστρόβιλοι έπληξαν την Ήπειρο

καταιγίδες-ισχυροί-άνεμοι-και-ανεμοσ-311396

Έντονα καιρικά φαινόμενα σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Ήπειρο. Καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι και ανεμοστρόβιλοι έπληξαν την περιοχή με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, από πτώσεις δέντρων και κατολισθήσεις, τα οποία όμως έχουν αποκατασταθεί από τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας.

Συγκεκριμένα στα Ιωάννινα έγινε ολιγόωρη διακοπή κυκλοφορίας λόγω φερτών υλικών στην επ. οδό Κόνιτσα- Δίστρατο στη θέση Άρματα, σημειώθηκε μεγάλη κατολίσθηση στην Εθνικό Οδό Κόνιτσα – Κοζάνη, κοντά στο Γοργοπόταμο, πτώση λίθων στην Ε.Ο. Ιωάννινα- Άρτα και ειδικότερα στο τμήμα Τέροβο- Κουκλέσι και καταπτώσεις σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου των Τζουμέρκων.

Αρκετές ζημιές υπέστησαν και στέγες σπιτιών στην περιοχή Καρδαμιτσίων Ιωαννίνων, στην οποία εκτός των συνεργείων της Περιφέρειας, εργάστηκαν όλη τη νύχτα συνεργεία του Δήμου Ιωαννιτών, παρουσία του δημάρχου και του αρμόδιου αντιδημάρχου. Τις ζημιές άρχισαν να καταγράφουν από το πρωί οι υπηρεσίες του Δήμου.

Καταπτώσεις και κάλυψη τμημάτων με φερτά υλικά σημειώθηκαν, επίσης, στο ορεινό οδικό δίκτυο της Άρτας, στο οδικό δίκτυο της Πρέβεζας, ιδίως του Δήμου Ζηρού, και στην εθνική οδό Πλαταριά- Σύβοτα, στη Θεσπρωτία. Στην Πρέβεζα προκλήθηκαν επίσης ζημιές σε θερμοκήπια, ενώ υπήρξαν και πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή Σαγιάδας Θεσπρωτίας.

Η Πολιτική Προστασία, με δεδομένο πως η βροχόπτωση συνεχίζεται και σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις αναμένονται και νέες τις επόμενες ημέρες, συνιστά στους οδηγούς αλλά και σε όλους τους πολίτες να είναι πάντα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ epirustv.gr/ epiruspost.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου