ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρός ανεμοστρόβιλος «σάρωσε» την Καλαμάτα

ισχυρός-ανεμοστρόβιλος-σάρωσε-την-314390

Έντονες ήταν τη Δευτέρα οι βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν και στη Νότια Πελοπόννησο, οι οποίες συνοδεύτηκαν από σποραδικές καταιγίδες.

Σύμφωνα με το tharrosnews.gr, στο… μάτι της κακοκαιρίας βρέθηκε και η ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας. Λίγο μετά τη 13.00 το μεσημέρι ο καιρός έδειξε τις άγριες διαθέσεις του και στην περιοχή μας, όταν οι άνεμοι έφτασαν τα 7 μποφόρ, ενώ το ύψος της βροχής ήταν 60.0 mm στο Λιμάνι Καλαμάτας και στα 55.0 mm στο Κέντρο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα υπήρξαν πτώσεις δέντρων σε διάφορες περιοχές της Καλαμάτας, ενώ ανεμοστρόβιλος χτύπησε την περιοχή της Θουρίας, δημιουργώντας μια σειρά από προβλήματα.

Για το υπόλοιπο της ημέρας αναμενόταν περαιτέρω ένταση των φαινομένων από τα δυτικά, όπου θα εκδηλώνονταν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, και βαθμιαία επέκτασή τους σε πολλές περιοχές της χώρας.

Ανεμοστρόβιλος χτύπησε την Μεταμόρφωση του Δήμου Πύλου – Νέστορος – Ζημιές σε ελιές και μελίσσια

Σύμφωνα με το gargalianoionline.gr, ένας δυνατός ανεμοστρόβιλος το απόγευμα της Δευτέρας έκανε άνω-κάτω την ευρύτερη περιοχή της Μεταμόρφωσης του Δήμου Πύλου – Νέστορος, αφού άφησε… πίσω του πολλές υλικές ζημιές. Ξερίζωσε ελαιόδεντρα, σκεπές από στάβλους, ενώ προξένησε ζημιές και σε μελίσσια.

Σήμερα αναμένεται να επισκεφθεί την περιοχή κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, προκειμένου να ενημερωθούν για τις καταστροφές και να ενημερώσουν τους αγρότες για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν για αποζημίωση, μετά τη σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε ένα μεγάλο μέρος του Δήμου, το απόγευμα της Παρασκευής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου